Brașovul este unul dintre orașele în care piața muncii a început să își revină, iar majoritatea locurilor de muncă au fost create în ultimele luni

Piața muncii simte în continuare impactul crizei din ultimele șase luni, dar există semne de redresare treptată, atât candidații, cât și angajatorii. Prin urmare, după o perioadă bună de locuri de muncă blocate, 31.000 de noi locuri de muncă au apărut pe platforma eJobs în septembrie și au existat 1,4 milioane de cereri de solicitanți de locuri de muncă.

“Situația pe care o trăim este departe de a fi ideală. Să nu uităm că, din martie până în septembrie, am avut 1,3 milioane de contracte de muncă încetate și doar 800.000 de contracte noi. Cu toate acestea, după o lungă perioadă de timp, am văzut Există semne clare de optimism și, în luna septembrie a acestui an, am postat mai multe locuri de muncă decât oricare din ultimele 12 luni, așa că, înainte de pandemie, acest lucru înseamnă că situația a fost reluată, a declarat Bogdan Badea, CEO al eJobs România.

Numărul de noi locuri de muncă a crescut cu 25% față de luna august, iar orașele cu cele mai multe locuri de muncă sunt încă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași și Constanța. În ceea ce privește candidații, aceștia au înregistrat 1,4 milioane de cereri, care au continuat să crească de la o lună la alta, cu o durată de peste jumătate de an.

Domeniile in care se fac angajari

“Până în septembrie, aveam peste 146.000 de cereri de locuri de muncă, dintre care 30.000 erau candidați noi care nu aveau un cont electronic de muncă sau nu fuseseră activi în ultimii ani. De fapt, acesta este nivelul mediu al celei mai recente luni, cu 25.000 până la 30.000 de candidați noi. Candidații aplică pentru prima dată sau pentru prima dată într-o perioadă lungă de timp și nu au făcut schimbări profesionale. Mulți dintre ei sunt foarte tineri, adică între 18 și 24. Vestea bună pentru ei este că start-up-urile și chinezii Întreprinderile mici (unii dintre angajatorii preferați din această grupă de vârstă) au restabilit oportunități importante de angajare ”, a explicat Bogdan Badea.

Cele mai multe poziții afișate în septembrie erau în vânzări, iar următoarele domenii cele mai active erau transportul / distribuția și administrarea / logistica.