1,4 milioane de cereri de locuri de muncă în septembrie

Piața muncii simte în continuare efectele crizei din ultimele șase luni, dar există semne de redresare, atât candidații, cât și angajatorii.

Prin urmare, după o perioadă bună de frustrare, septembrie a adus 31.000 de noi oportunități de angajare, dar în același timp au aplicat 1,4 milioane de cereri de locuri de munca.

“Situația pe care o trăim este departe de a fi ideală. Să nu uităm că, din martie până în septembrie, am avut 1,3 milioane de contracte de muncă reziliate și doar 800.000 de contracte noi. Cu toate acestea, de mult timp, am văzut Există semne clare de optimism și, în luna septembrie a acestui an, am postat mai multe poziții decât oricare din ultimele 12 luni, așa că înainte de pandemie, acest lucru înseamnă că situația s-a redresat, a declarat Bogdan Badea, CEO al eJobs România.

Numărul de noi locuri de muncă a crescut cu 25% față de luna august, iar orașele cu cele mai multe locuri de muncă sunt încă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași și Constanța. În ceea ce privește candidații, aceștia au înregistrat 1,4 milioane de cereri, care au continuat să crească mai mult de jumătate de an de la lună la lună.

“Până în septembrie, am avut peste 146.000 de cereri de locuri de muncă, dintre care 30.000 erau candidați noi care nu aveau un cont electronic de muncă sau nu fuseseră activi în ultimii ani. De fapt, acesta este nivelul mediu al celei mai recente luni, cu 25.000 până la 30.000 de candidați noi. Candidații aplică pentru prima dată sau pentru prima dată de mult timp și nu au făcut schimbări profesionale. Mulți dintre ei sunt foarte tineri, adică între 18 și 24. Vestea bună pentru ei este că start-up-urile și chinezii Întreprinderile mici (unii dintre angajatorii preferați din această grupă de vârstă) au restabilit oportunități importante de angajare ”, a explicat Bogdan Badea.

 

© JOBSLIST - Locuri de munca 2023 Toate drepturile rezervate.