Numărul solicitanților de locuri de muncă a atins un nivel record

Anul acesta, căutarea unui loc de muncă a atins un nivel record, în special în ultimele trei luni.

Potrivit digi24.ro, vara este în mod tradițional cea mai liniștită perioadă a anului, când candidații sunt mai preocupați de vacanțe decât de schimbările din viața profesională.

Conform datelor de la un important website de joburi, între 4 iunie și august au fost înregistrate aproape 4 milioane de cereri, depășind 1,1 milioane înregistrate înaintea pandemiei în fiecare lună.

Candidații sunt extrem de preocupați de munca pusă pe piață

„Dacă în ianuarie sau februarie angajatorii s-ar fi plâns că nu pot găsi suficienți candidați, atunci poziția actuală ar putea face față cu greu CV-urilor primite. Acest tip de mobilizare pe scară largă este răspândită în toată țara, nu numai în capitală. Candidații sunt foarte Munca a devenit extrem de concentrată, dar mai flexibilă decât înainte. Vedem tineri angajați mult mai devreme. Există câțiva candidați care sunt mai dispuși să treacă decât înainte, dar există și experți, care acceptă cel puțin temporar funcții sub nivelul lor de experiență și pregătire.

O altă concluzie din ultimele luni este că distanța față de oportunitățile de locuri de muncă străine este din ce în ce mai departe, iar interesul pentru munca la distanță a crescut foarte mult. De fapt, spre deosebire de perioada anterioară pandemiei, mii de astfel de locuri de muncă au apărut deja. La acea vreme, făceam relativ puțină muncă acasă “, a spus Bogdan Badea, CEO Romania pentru un renumit website cu locuri de munca.

Peste 420.000 de solicitanți de locuri de muncă s-au înregistrat pe platformă

Platforma a înregistrat peste 420.000 de solicitanți de locuri de muncă în iunie, iulie și august. Printre aceștia, aproximativ 100.000 sunt candidați noi. Majoritatea persoanelor au între 25-35 de ani, urmate de 18-24 de ani.

În ultimele trei luni, angajatorii au introdus peste 90.000 de locuri de muncă pe piață. Zonele care caută cei mai mulți angajați sunt vânzări, producție, IT / telecomunicații, call center / BPO sau servicii bancare. “În această vară, angajatorilor de top le lipsesc dificultățile din turism și turism, dar ne așteptăm ca și pe acest segment să se întoarcă în toamnă. Începând din această lună vom vedea oportunități de angajare în toate domeniile În creștere “, a spus Bogdan Badea.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2023 Toate drepturile rezervate.