Pregatirea dinaintea interviului I

Interviurile de angajare sunt, pentru cei mai multi dintre candidati, momente extrem de tensionate, de care depinde evolutia carierei lor. Un cuvând nepotrivit, o camasa sifonata sau o întârziere de cinci minute a ceasului pot anula un curs bun al discutiei. Atentia la detalii este, asadar, cheia pentru o prima impresie buna.
Iata câteva modalitati în care te poti pregati din timp pentru un interviu:
Citeste despre compania unde ai interviul. Se pot strecura întrebari referitoare la ce ti-a placut din activitatea lor de pâna atunci sau în ce departament ai vrea sa lucrezi, iar faptul ca ai investit timp în documentare îti va aduce o bulina alba.
Memoreaza cele mai importante proiecte si evenimente profesionale. Foarte multi angajatori îsi vor cere exemple concrete în care ai aratat ca esti un bun manager de echipa, de exemplu, sau în care ai iesit dintr-o situatie de criza. Este neplacut sa începi sa cauti într-un teanc de foi, la fel cum este neplacut sa stai prea mult pe gânduri. Pregateste, dinainte, câteva povesti din experienta ta, pe care le poti adapta conform întrebarilor.
Stim cu totii, exista câteva întrebari clasice, pe care majoritatea angajatorilor le pun: Cum te vezi în cinci ani?, De ce ai plecat de la ultimul loc de munca?, Care sunt punctele tare forte si punctele tale slabe?. Pregateste-te din timp cu un raspuns care sa te puna în valoare.
Odihneste-te si ai grija de aspectul tau. Un aspect fresh, un par curat, unghiile îngrijite si hainele calcate sunt absolut obligatorii. Nu exagera cu parfum sau cu produse de machiaj si pastreaza un stil elegant, dar nu distant- evita sa te îmbraci în negru din cap pâna în picioare si acorda atentie pantofilor. Este absolut interzis sa intri la un interviu mestecând guma sau mirosind a tutun.
Fii punctual. Trezeste-te din timp si ia-ti o marja de eroare de cel putin o jumatate de ora pentru blocaje în trafic, dificultati în gasirea adresei sau alte evenimente neprevazute. Este bine sa ajungi cu aproximativ 10 minute înainte de ora stabilita, pentru instalare si acomodare.

Chiar daca te-ai pregatit temeinic, pot aparea întotdeauna aspecte neprevazute. Fii spontan, deschis la conversatie si nu te lasa intimidat de nimic.

Lasă un răspuns

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.