Numarul lucratorilor in Marea Britanie

Numarul lucratorilor in Marea Britanie
Numarul lucratorilor romani si bulgari care luceaza in Marea Britanie a lovit un nou record dupa o crestere foarte mare a imigratiei in Estul Europei.
Cifrele de la Institutul National de Statistica din Marea Britanie au aratat muncitorilor din cele doua tari, care au vazut restrictiile mari de pe piata ridicate la inceputul anului, ca au depasit 150 000 pentru prima data.
A fost de asemenea un salt masiv in imigrare din alte tari est europene stiute ca “A8”, cum ar fi Polonia, care a aderat la Uniunea Europeana acum 10 ani.
Muncitorii din Polonia, Lituania si restul din grupul A8 au sarit la numarul de 861 000 la sfarsitul lui iunie, mai mult de 58 000 in trei luni si la 178 000 an de an.
Aceasta este cea mai mare crestere a imigratiei din grupul A8 , avand in vedere boom-ul anului 2007.
Faptul in urma caruia a aparut in ciuda masurilor de restrictionare a beneficiilor subliniaza necesitatile Marii Britaniei sa renegocieze cu Uniunea Europeana despre termenii si conditiile liberei circulatii a lucratorilor.
Numarul total al lucratorilor in Marea Britanie din toate tarile Europei a fost 1 836 000 din ultimile cifre, un salt de 187 000 sau 11% in doar trei luni ale anului trecut.
Alte cifre oficiale au dezvaluit cresterea anterioara a numarului de imigranti care vin in Marea Britanie din alte tari precum Spania deoarece merg catre un colaps economic in zona euro.
Noile date de la Institutul National de Statistica arata ca erau 153000 de romani si bulgari care lucreaza in Marea Britanie in al doilea semestrul al acestui an, mai mult cu 9% de la an la an.
Cifrele au aratat ca a fost un aflux a imigrantilor din cele doua state comunitare.
Imigrantii din Romania si Bulgaria ar putea veni si lucra in Marea Britanie in limitele unui set de circumstante in anii anteriori, dar restructiile au luat sfarsit incepand cu 1 ianuarie 2014.
Cifrele pentru primele 3 luni ale anului trecut au aratat o scadere , ceea ce aratat o reactive intarziata a ridicarii restrictiilor.
Se fac preconizari a imigratiei de catre statul Marii Britanii , in care spun ca aproximativ 50000 de romani si bulgari vor pleca in urmatorii cinci ani. Nu este definit daca ultimile cifre au fost afectate de prima parte a sezonul in agricultura, ceea ce permite imigrantilor mai putin calificati sa vina sa lucreze temporar la ferme.

Lasă un răspuns

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.