Terapeut prin miscari de dans

Terapeutii prin miscari de dans folosesc miscarea si dansul intr-un mediu terapeutic pentru a ajuta indivizii de orice varsta care se confrunta cu probleme fizice, psihologice, emotionale sau mentale.

Terapeutii prin dans lucreaza cu adultii si cu copiii care sufera de simptome precum depresie, anxietate, afectiuni fizice/psihiatrice/neurologice, dificultati de invatare, dementa, autism, probleme comportamentale sau probleme congenitale/emotionale.

Terapeutii realizeaza sesiuni controlate cu indivizi, grupuri si/sau familii in care dansul, miscarea fizica si comunicarea sunt folosite pentru a observa si explora comportamentul, atitudinile si emotiile (unele dintre ele pot fi subconstiente sau reprimate).

Responsabilitatile tipice includ evaluarea nevoilor clientilor, planificarea si furnizarea tratamentului adecvat, participarea activa la sesiunile de terapie si incurajarea clientilor sa faca acelasi lucru, ajutarea clientilor sa inteleaga si sa se adreseze conflictelor interioare prin interactiune, auto-realizare si prin asumarea anumitor roluri. Terapeutii exploreaza alaturi de clienti o varietate de stiluri de dans sau miscare si de resurse muzicale, redacteaza rapoarte, pastreaza documente confidentiale si note de caz, raporteaza progresul catre familie, agentii relevante sau personalul profesional.

Angajatorii terapeutilor prin dans includ departamentele de servicii sociale, spitale, centrele de ingrijire, scoli speciale, inchisori, organizatiile de voluntariat sau de caritate. Terapeutii pot lucra in mod obisnuit si ca practicieni privati sau ca liber profesionisti.

Terapia prin dans este o profesie mica iar posturile libere atrag o competitie stransa. Cele mai multe oportunitati sunt part time si/sau temporare, iar posturile libere sunt mediatizate in ziarele nationale, in listele cu posturi libere publicate de autoritatile de sanatate locale sau online.

Aptitudinile cheie. Candidatii trebuie sa aiba o gandire matura, sa fie rezilienti si creativi, precum si sa detina abilitati excelente interpersonale si de comunicare.  

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.