Tehnolog arhitectural

Tehnologii arhitecturali lucreaza îndeaproape cu arhitectii, asigurându-se ca designul lor se concretizeaza în structuri complet operationale

În timp ce arhitectii sunt responsabili de elaborarea unor concepte si designuri, tehnologii arhitecturali se concentreaza pe partea tehnica a constructiei. Acestia lucreaza îndeaproape cu arhitecti si alti profesionsti în constructie pentru a rezolva orice posibile probleme legate de design înainte de începerea constructiei.

Activitatile de lucru pot varia în functie de proiect, dar sarcinile tipice pot include: selectarea celor mai bune materiale si procese pentru proiect, analizarea siturilor si identificarea beneficiilor locatiilor, desfasurarea studiilor de fezabilitate si evaluarea riscurilor, analiza planurilor si desenelor arhitecturale, subliniind orice risc posibil sau orice problema si realizarea amendamentelor folosind aplicatii de design pe calculator (CAD). Acestia stabilesc tehnologia si instrumentele potrivite pentru a fi folosite în proiect, si ofera consiliere acolo unde sunt necesare anumite devieri de la planurile initiale de design. Tehnologul tine legatura cu arhitectul, cu supraveghetorii si alti profesionisti în constructie, uneori chiar gestionând echipa de design a proiectului, pregateste documentele pentru a facilita obtinerea autorizatiei de constructie si a altor aprobari, viziteaza siturile pentru a verifica progresul si a inspecta activitatea.

În mare parte activitatea se desfasoara la birou, desi vizitele la situri sunt comune. Acestia lucreaza de obicei ca parte dintr-o echipa de profesionisti. Orele de lucru se desfasoara de obicei de la 09:00 la 17:00, desi orele suplimentare în timpul serilor pot fi necesare pentru a respecta termenele limita ale proiectelor.

Angajatorii tipici ai unui tehnolog sunt reprezentati de firmele de arhitectura, firmele de constructie, dezvoltatorii imobiliari, departamentele de planificare, institutiile de cercetare si cele de educatie superioara, organizatiile care detin un portofoliu mare de proprietati sau de terenuri.

În ceea ce priveste aptitudinile esentiale pentru tehnologi arhitecturali, un interes puternic în domeniul arhitecturii, matematicii, al desenului si al designului sunt esentiale. Specialistul trebuie sa fie foarte atent la detalii, sa aiba bune abilitati de comunicare si de leadership, sa cunoasca CAD, sa aiba o minte analitica si abiliatea de a rezolva probleme. Acesta trebuie sa poata lucra atât pe cont propriu, dar si într-o echipa, trebuie sa se descurce cu planuirea si organizarea proiectelor, sa fie creativ, si sa lucreze eficient în conditii de presiune (din cauza timpului sau a bugetului alocat).

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.