Tehnician de culoare

Tehnicienii de culoare sunt responsabili de crearea si producerea vopselelor si a pigmentilor.

Responsabilitatile unui tehnician de culoare vor varia in functie de industria in care lucreaza. De exemplu, unii creaza vopsele pentru textile, in timp ce altii aleg vopsele si cerneala pentru imprimante. Tehnicienii de culoare se vor implica in toate etapele procesului de productie, de la design, la testare si marketing.

Responsabilitatile tipice ale job-ului includ: modificarea si/sau crearea unor noi pigmenti si vopsele, relationarea cu furnizorii, clientii, producatorii si managerii fabricilor de productie. Tehnicienii de culoare ofera consiliere tehnica personalului care se ocupa de design, vopsire, marketing si productie, planuiesc procesele de reproducere in masa a culorilor, folosesc sisteme specializate de calculator, inclusiv software-ul CAD, evalueaza, identifica si selecteaza produsele de la furnizori. In plus, tehnicienii controleaza produsele pentru ca acestea sa fie corespunzatoare, si le testeaza performanta in diverse conditii, controleaza standardele de productie si de calitate, se asigura de rezistenta culorii, de reproducerea adecvata a acestora, de stabilitatea si durabilitatea produselor. Acestia folosesc echipamente de masurare pentru a se asigura de fiabilitatea culorii in vopsele si pigmenti, si se mentin la curent cu tendintele si inovatiile in domeniu.

Angajatorii tipici. Tehnicienii de culoare sunt angajati de o varietate larga de organizatii, incluzand companiile chimice, consultantele specializate si producatorii de textile, hartie, mobile, produse medicinale, piele, cerneala, alimente, plastic, vopsele, cosmetice si fibre. Exista si un numar mic de posturi libere disponibile in sectorul academic.

Posturile libere sunt mediatizate online si in ziarele nationale si locale.

Calificari si instruire. Exista posibilitatea de a profesa in domeniu atat pentru absolventii de facultate, cat si pentru cei care parasesc scoala. Diplomele adecvate sunt in urmatoarele domenii: tehnologia imbracamintei si a textilelor, stiintele culorii si ale materialelor, stiintele polimerilor, inginerie chimica, fizica/fizica aplicata, chimie, chimie aplicata/analitica si inginerie de productie/fabricare.

Aptitudini cheie pentru tehnicienii de culoare. Angajatorii cauta candidati creativi, capabili de a se adapta, cu abilitati organizatorice bune, cu aptitudini tehnice, comerciale, interpersonale, si capabili de a lucra intr-o echipa.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.