Specialist Resurse Umane

Specialistii in resurse umane sunt responsabili de angajarea, dezvoltarea si protejarea angajatilor. Aceasta functie implica instruirea si monitorizarea performantei acestora.

Specialistii in resurse umane pot fi generalisti care se ocupa de o varietate mare de responsabilitati, sau se pot specializa pe un anumit domeniu.

Sarcinile tipice pe care specialistii in resurse umane le indeplinesc sunt: recruteaza, instruiesc si dezvolta abilitatile personalului; se asigura ca personalul este platit la timp si in mod corect; administreaza pensiile si beneficiile; aproba descrierile posturilor si ale anunturilor publicitare; protejeaza sanatatea, siguranta si bunastarea tuturor angajatilor; organizeaza sesiunile si activitatile de instruire ale personalului; monitorizeaza performanta si prezenta personalului; consiliaza cu privire la legislatia muncii si a politicilor si procedurilor interne ale angajatorului; se asigura ca toti candidatii au dreptul de a muncii in cadrul organizatiei; negociaza salariile, contractele, conditiile de lucru sau pachetele de indemnizatii de concediere cu personalul si reprezentantii.

In timp ce un specialist de resurse umane general se va ocupa de un amestec din aceste responsabilitati, organizatiile mai mari recruteaza personal specializat care sa preia una din aceste responsabilitati.

Angajatorii tipici ai specialistilor in resurse umane. Orice organizatie va avea nevoie de un specialist in resurse umane. Companiile mai mici vor avea doar un singur specialist, in timp ce companiile mai mari si organizatiile din sectorul public vor avea departamente de resurse umane.

Angajatorii tipici pot include: producatori, comercianti, banci, autoritatile locale, organizatiile industriale si cele de caritate, agentiile de resurse umane.

Posturile libere sunt mediatizate online, de catre serviciile de cariera, in ziarele nationale si in publicatiile de specialitate.

Calificari si instruire.

O diploma intr-un subiect relevant precum managementul resurselor umane sau afaceri poate fi necesar pentru unele posturi. Cu toate acestea, exista angajatori care accepta aplicanti din orice domeniu.

Experienta relevanta este, deseori, esentiala, si poate fi obtinuta prin munca sezoniera sau plasare temporara de personal.

Abilitatile cheie pentru specialistii in resurse umane: responsabilitate comerciala; abilitatea de a organiza timpul in mod eficient, de a stabili relatii de colegialitate cu oamenii de la orice nivel; spiritul de echipa; meticulozitate si atentie la detalii; cunostinte matematice si informatice; abilitati interpersonale.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.