Specialist materiale

locuri de munca specialist materialeSpecialistii in materiale se asigura ca sunt folosite materialele adecvate si se implica in dezvoltarea, selectarea sau evaluarea materialelor pentru utilizare specializata.

Specialistii in materiale lucreaza des cu inginerii electrici si mecanici, cu designerii, furnizorii si alti oameni de stiinta, ca parte dintr-o echipa multi-disciplinara.

Activitatea lor include: discutarea cerintelor operationale; studierea materialelor noi si a celor existente, precum si evaluarea adecvabilitatii acestora pentru a fi folosite; utilizarea modelelor de calculator; analiza datelor pentru a identifica oportunitatile de imbunatatire; furnizarea unor date concrete ale costurilor; consultarea cu functionarii ce detin atributii de reglementare; cunoasterea noutatilor din domeniul tehnic si legal.

Angajatorii tipici ai specialistilor in materiale: companiile de constructie si inginerie; companiile de reciclare; companiile de petrol si gaz; producatorii mai mici.

Abilitatile specialistilor in materiale de a rezolva problemele ii ajuta sa fie la mare cerere si in alte industrii, precum IT, vanzari de produse tehnice, marketing si consultanta.

Calificari si instruire. Cei mai multi angajatori vor cere o diploma in inginerie (mecanica, chimica, biochimica) sau in stiinta (fizica, chimie, biologie, biochimie). Deasemenea, angajatorii vor acorda un avantaj celor care detin si calificari postuniversitare, in special in domeniul de specializare, sau in domeniul in care doresc sa se transfere.

Aptitudini cheie pentru specialistii in materiale: bune cunostinte din domeniul IT; abilitati analitice; bune capacitati de comunicare; cunostinte despre procesul de productie.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.