Secretar

Secretarii ofera sprijin administrativ si indrumare directorilor de companie.

Secretarii ofera indrumare directorilor de companie despre administrarea zilnica a organizatiei lor, in conformitate cu cerintele legale si statutare. Angajatorii secretarilor includ guvernele nationale si locale, organizatiile de caritate, firmele de contabilitate, bancile/institutiile financiare, firmele de avocatura etc.

Responsabilitatile tipice ale jobului includ stabilirea si gestionarea intalnirilor generale anuale /intalnirilor (produce agendele, realizeaza minutele, comunica deciziile etc.), implementeaza sistemele procedurale/administrative, gestioneaza corespondenta inainte si dupa intalniri, se asigura ca politicile sunt la curent cu noutatile, ca acestea sunt aprobate si ca membrii de companie sunt constienti de implicatiile acestora, redacteaza rapoarte, controleaza informatia, ofera consiliere legala/financiara in timpul si inafara intalnirilor.

In functie de locul unde lucrati, alte sarcini includ gestionarea biroului/a sediului, administrarea schemelor de pensionare, gestionarea politelor de asigurare ale companiei/personalului, administrarea financiara si a resurselor umane, cunoasterea legislatiei curente a companiei, mentinerea unui registru al actionarilor si corespondarea cu acestia din partea companiei.

Posturile libere sunt mediatizate online, de catre serviciile de cariera si in ziare.

Calificari si instruirea necesara

Este posibil atat pentru absolventii de facultate, cat si pentru cei care parasesc scoala, sa devina secretari in cadrul unei companii. Diplomele acceptate sunt cele in domeniul afacerilor, managementului, dreptului, contabilitatii sau informaticii, iar cei care abandoneaza studiile pot fi acreditati prin realizarea unor cursuri de specialitate.

In mod normal este esential sa fi obtinut experienta profesionala administrativa sau comerciala, in asigurari, contabilitate sau managementul biroului.

Aptitudini cheie pentru secretari. Aplicantii trebuie sa fie diplomati, sa acorde atentie detaliilor, sa fie organizati, sa stie sa isi gestioneze timpul, si sa fie sincer interesati de domeniul afacerilor. Importante sunt si cunostintele in domeniul calculatoarelor, in activitatea de secretariat, abilitatile interpersonale, de comunicare scrisa si orala, spiritul de echipa.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.