Secretar Bilingv

Secretarii bilingvi sau multilingvi sunt angajati pentru a se folosi de cunostintele lor în limbi straine, pentru o varietate de scopuri administrative si secretariale.

Secretarii bilingvi sau multilingvi sunt asistenti personali care realizeaza activitatea administrativa si care, asa cum sugereaza titlul, pot face acest lucru în mai multe limbi.

Responsabilitatile tipice includ preluarea apelurilor telefonice si a mesajelor într-o limba straina, organizarea întâlnirilor si gestionarea agendelor, rezervarea transportului sau a cazarii pentru diverse vizite peste hotare sau pentru vizitatori internationali. Acestia traduc documente din româna în diverse limbi straine, sunt interpreti, se ocupa de corespondenta internationala, se întâlnesc cu, si întâmpina clientii, redacteaza si sumarizeaza rapoarte, înregistreaza cheltuielile, administreaza baza de date, recruteaza, instruiesc si supervizeaza personalul junior.

Rolul include si sarcini specifice sectorului si angajatorului pentru care lucreaza: de exemplu, daca lucrezi într-o fabrica, rolul tau poate include si activitatea de audit sau de asigurare a calitatii. De aceea, multi secretari bilingvi sau multilingvi se specializeaza într-un anumit sector sau industrie.

Titlul postului poate varia în functie de sector si de companie; angajatorii poate scoate la concurs posturi de secretari blingvi/multilingvi, asistenti personali, asistenti executivi, administratori sau administratori de echipa. Cu toate acestea, anunturile pot specifica si limba sau limbile cerute, de exemplu: „Asistent executiv vorbitor de limba franceza.”

Locul de munca ofera posibilitatea promovarii prin obtinerea unor pozitii superioare sau prin mutarea în domeniile aferente precum traduceri, interpretariat, marketing sau relatii publice.

Angajatorii tipici ai secretarilor bilingvi pot fi guvernele nationale, companiile private sau fabricile care se ocupa cu activitatea internationala, organizatii comerciale sau financiare, consultante si firme care presteaza servicii profesionale, banci, firme de avocatura.

Posturile libere sunt publicate pe site-uri de specialitate, prin agentiile de recrutare a fortei de munca, sau în ziare locale sau nationale.

Calificarile si instruirea necesara. Fluenta în limbile straine adecvate este esentiala, dar nu si obtinerea unei calificari academice. Angajatorii pot cere un minimum de cuvinte tastate pe minut si, desi stenografia nu mai este necesara, aceasta poate reprezenta un avantaj.

Multi angajatori prefera candidati care sa aiba experienta în sectorul în care activeaza angajatorul sau, cel putin, sa aiba experienta în secretariat sau în serviciile centrate pe clienti.

Aptitudinile cheie pentru secretarii bilingvi sunt fluenta în limbile cerute, cunostinte de IT, capacitatea de a organiza timpul si de face multitasking, atentia la detalii, o comunicare eficienta, initiativa, spirit de echipa, discretie (poti afla lucruri confidentiale), o abordare flexibila a activitatii si abilitatea de a te descurca cu un volum mare de munca, ce se schimba în permanenta.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.