Secretar Avocat

Secretarii avocatilor se ocupa de administrarea zilnica a afacerii si gestionarea camerelor avocatului.

Secretarii avocatilor lucreaza ca administratori în camerele avocatilor. Acestia pastreaza jurnalele camerei la zi, calculeaza si negociaza taxele pentru activitatea întreprinsa si se asigura ca toti membrii sunt informati cu privire la sarcinile lor.

Sarcinile tipice includ negocierea si acceptarea taxelor pentru fiecare caz în parte, alocarea pertinenta a cazurilor catre avocati, luând în calcul experienta, disponibilitatea, aptitudinile si specializarea acestora; secretarul planifica volumul de munca al avocatilor, negociaza si planifica un program al activitatii, se ocupa de conturile financiare, verifica jurnalele computerizate si listele tribunalelor pentru a evita suprapunerile sarcinilor, organizeaza evenimente si seminarii, se ocupa de activitati de management administrative, este la curent cu noutatile legislative, în special în ariile de specialitate, ofera solicitorului informatii despre progresul sau posibilele întârzieri ce apar în cazurile clientilor, organizeaza întâlniri între clienti, avocati si solicitori.

Prin virtutea programelor încarcate ale avocatilor, activitatea unui secretar poate fi solicitanta, cu ore lungi, volum mare de munca si termene limita stricte de respectat.

Posturile libere pot fi gasite pe site-urile de specialitate, sau în ziarele locale sau nationale.

Aptitudinile cheie pentru secretari sunt cele interpersonale si cele de comunicare, atât scrisa, cât si orala. Acesta trebuie sa fie un bun organizator, sa stie cum sa organizeze timpul si cum sa interactioneze cu oamenii, sa fie încrezator, motivat si hotarât, sa detina bune competente în domeniul IT, si sa fie capabil sa se descurce sub presiune, cu un program lung si cu termene limita stricte.