Reprezentant medical

locuri de munca reprezentant medicalReprezentantii medicali constituie punctul cheie de contact dintre companiile medicale si farmaceutice si personalul medical.

Job-ul unui reprezentant medical este acela de a promova si de a vinde produsele companiei sale, indiferent ca acestea sunt medicamente sau echipamente medicale. Clientii pot fi doctori, asistente si farmacisti. Reprezentantul medical va creste nivelul de mediatizare al produsului, va raspunde la orice nelamuriri, va oferi consiliere si va introduce noi produse.

Sarcinile cele mai importante pe care le indeplineste un reprezentant medical: organizeaza programarile si intalnirile cu comunitatea si cu personalul medical din spitale; identifica si stabileste noi afaceri; negociaza contracte; demonstreaza aplicarea sau prezinta produsele in fata personalului medical format din doctori, asistente sau farmacisti; realizeaza studii relevante de cercetare; ia in considerare atat cerintele de afaceri, cat si nevoile stiintifice ale personalului medical; pastreaza acte detaliate; administreaza bugetele; evalueaza performantele vanzarilor; redacteaza rapoarte si alte documente.

Prospectele de promovare sunt excelente – aceasta se poate face pe pozitii manageriale sau pe posturi senioare in domeniul vanzarilor precum si prin transferul in domenii aferente, cum ar fi marketing-ul sau in domeniul achizitiilor.

Angajatorii tipici ai reprezentantilor medicali. Companiile de sanatate si farmaceutice sunt cele care angajeaza reprezentanti medicali. Posturile sunt mediatizate online, de catre serviciile de cariera si in ziare sau in publicatii de specialitate.

Exista si anumite agentii de recrutare si consultante care mediatizeaza regulat posturile libere. Formarea unei retele de contacte si aplicarea speculativa sunt doua optiuni recomandabile. Un mare avantaj este reprezentat si de experienta anterioara medicala/in spital.

Calificari si instruire. In mod normal, angajatorii prefera absolventi cu calificari adecvate in stiintele vietii, farmacie, medicina, asistenta sau stomatologie. Deasemena, acestia cauta sa angajeze aplicanti care au experienta in vanzari si care prezinta capacitatea de a asimila informatii stiintifice si medicale.

Aptitudinile cheie pentru reprezentantii medicali: responsabilitate comerciala, aptitudini de vanzare, maturitate, incredere, rabdare, bune capacitati interpersonale si de comunicare, abilitati organizatorice.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.