Psihoterapeut pentru copii

Psihoterapeutii pentru copii folosesc limbajul si jocul pentru a observa, evalua, ajuta si trata copii si tinerii care dau dovada de dificultati comportamentale, emotionale, sociale si psihologice.

Psihoterapeutii de copii lucreaza cu copiii care sufera de simptome precum depresie, agresiune, fobii, anxietate, tulburari fizice/psihosomatice, dificultati de invatare si probleme de comportament. Acestia realizeaza sesiuni controlate (o data sau chiar de cinci ori pe saptamana) cu indivizi, grupuri si/sau familii, in care sunt folosite interactiunea verbala, jucarii, papusi, materiale de arta etc. pentru a explora comportamentul, atitudinea si emotiile copilului. Scopul este de a ajuta copilul sa inteleaga si sa isi infrunte conflictele interioare.

Sarcinile tipice includ relationarea cu profesionisti precum profesori, psihiatrii, psihologi, asistente pediatrice, lucratori sociali si terapeuti de familie, supervizarea stagiarilor, mentinerea la curent cu progresele din domeniu prin participarea la cursuri adecvate, conferinte si intalniri.

Angajatorii tipici ai psihoterapeutilor pentru copii: serviciile nationale de sanatate, spitalele, serviciile de sanatate mentala, scolile primare si secundare, serviciile sociale.

Oportunitatile sunt mediatizate pe internet, in ziarele nationale si alte publicatii de specialitate.

Calificari si instruire. Pentru absolventii de facultate, sunt utile diplomele in psihologie, sociologie, medicina, asistenta, activitate sociala si pedagogie.

Calificarea reprezinta un proces lung si costisitor – exista putine burse disponibile. In plus, este esential sa detii experienta platita sau ca voluntar in activitatea cu copiii de toate varstele, normali sau care prezinta probleme, si cu familiile acestora. In consecinta, psihoterapia pentru copii nu este o prima alegere de cariera. Multi intra in acest domeniu mai tarziu in viata, dupa ce au fost deja angajati intr-un domeniu asemanantor.

Aptitudinile cheie sunt: capacitatea de a asculta, de a observa, sensibilitate si empatie, sinceritate, discretie, o viziune pozitiva asupra vietii, capacitati excelente de comunicare.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.