Operator masini de productie

locuri de munca operator productieOperatorii masinilor de productie pastreaza industria in miscare, si reprezinta o componenta vitala in procesul de productie.

Operatorii masinilor de productie (uneori numiti simplu operatori de productie) sunt constructori, fabricanti, mecanici, mestesugari si asigura calitatea, toate intr-un singur rol. Acestia lucreaza cu echipamente grele in fabrici, uneori cu echipamente controlate de calculatoare sau cu masinarii mecanice, si verifica daca acestea sunt instalate adecvat, functioneaza bine si realizeaza produse de calitate inalta, intr-un mediu sigur. Operatorii de masini se asigura ca acestea lucreaza la capacitate maxima, ca sunt aprovizionate cu materialele necesare si ca sunt bine intretinute.

Responsabilitatile tipice includ: intretinerea masinilor din fabrica; asigurarea functionarii line si eficiente a acestora; realizarea procedurilor regulate de intretinere; repararea masinilor care s-au dereglat; asigurarea cantitatii adecvate de materiale care intra in masini; impachetarea ocazionala a produselor finisate; dobandirea unor cunostinte detaliate despre o varietate larga de masini din fabrica si despre modul in care acestea functioneaza.

Activitatea pe ture, inclusiv pe timpul noptii si in weekend-uri, poate fi necesara, mai ales cand echipamentul de productie functioneaza 24 ore din 24.

Angajatorii tipici ai operatorilor masinilor de productie: companiile de alimente si bauturi; producatorii bunurilor de consum; centrele de copiere, companiile de bunuri electronice; industria automobila.

Posturile libere sunt mediatizate online si de catre serviciile de cariera, precum si de agentiile specializate de recrutare a fortei de munca.

Calificari si instruire.

Cariera de operator de masini este, in general, urmata de cei care parasesc studiile, prin ucenicii sau posturi de entry-level.

In cazul absolventilor din industria de productie, exista numeroase alte oportunitati, precum inginer de intretinere, inginer de productie, inginer care se ocupa de materiale sau inginer mecanic.

Aptitudini importante necesare operatorilor de masini de productie: capacitatea de a rezolva problemele, de a lua decizii, putere de concentrare, atentie la detalii, spirit de echipa, abilitatea de a urma instructiuni.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.