Ofiter Forte Armate

Ofiterii în Fortele Armate sunt responsabili de apararea teritoriului, de consolidarea pacii internationale si a activitatii umanitare.

Ofiterii în Fortele Armate lucreaza în serviciul tarii lor pentru a îsi apara oamenii si, deasemenea, sustin pacea internationala si eforturile umanitare de-a lungul globului.

Cariera în fortele armate poate avea multe recompense. Aptitudinile, experientele si realizarile pe care le obtin ofiterii sunt unice sectorului, si deschid o multitudine de oportunitati în si dincolo de serviciul militar.

Responsabilitatile variaza în functie de diferitele roluri pe care le implica fiecare ramura. Dar activitatile tipice includ planificarea manevrelor, desemnarea sarcinilor si comunicarea eficienta cu personalul, comandarea, instruirea si conducerea personalului subordonat, monitorizarea bunastarii si a progresului noilor recruti, operarea si mentinerea bunastarii sistemelor, a echipamentelor si a vehiculelor, îndeplinirea unor sarcini si detinerea unor aptitudini de specializare precum inginerie, controlul traficului aerian, instruire si administrare, organizarea si producerea întâlnirilor, rapoartelor si a prezentarilor, distribuirea echipamentelor, a resurselor si a fortei de munca.

Decizia de a lucra în fortele armate este la fel de mult o alegere a stilului de viata, asa cum este si o alegere a carierei. Este extrem de solicitanta, cere dedicatie si o conditie fizica si mentala constanta foarte buna. Ofiterii se confrunta cu situatii periculoase, care uneori le pot pune viata în pericol, si care îi pun sub o imensa presiune. Au o responsabilitate foarte mare, nu doar pentru viata lor, dar si pentru vietile subordonatilor.

Ofiterii în fortele armate pot lucra ore neregulate si pot petrece perioade lungi de timp departe de familiile lor. Calatoria reprezinta o parte esentiala a rolului de ofiter; acestia pot fi trimisi în locatii din toata lumea. Cât sunt în misiuni, acestia au ocazia de a experimenta o varietate larga de tari si culturi interesante.

Angajatorii tipici ai ofiterilor în fortele armate pot fi: armata, fortele aeriene, marina.

Calificari si instruire. Exista metode de a deveni un ofiter în fortele armate atât pentru absolventi, cât si pentru cei care au parasit scoala.

Daca esti absolvent, o diploma în orice subiect îti va permite sa te înscrii ca ofiter în fortele armate. Absolventii în stiinte, inginerie si tehnologie sunt în special bineveniti datorita cunostintelor specializate care pot conduce la roluri tehnice în forte. Cu toate acestea, resursele umane tind sa plaseze mai multa importanta pe calitatile de lider ale candidatului si pe disponibilitatea unei vieti dedicate serviciului, decât pe diploma obsinuta.

Experienta anterioara si calificarile postuniversitare pot fi benefice dar nu sunt esentiale. Timpul petrecut în scoala sau la cadetie te poate ajuta la procesul de aplicare, dar nu îti garanteaza un loc.

Competitia pentru locuri poate fi acerba. Sunt necesare câteva zile de interviuri si teste. Acestea te testeaza atât mental cât si fizic, si includ si o evaluare medicala.

Veti fi testat pentru abilitatea dumneavoastra de a gândi calm si logic în situatii de presiune; se va astepta din partea dumneavoastra sa aveti cunostinte despre operatiunile militare trecute si prezente, precum si o întelegere de baza a dezbaterilor etice referitoare la razboi. Cu unele exceptii, trebuie sa fiti sub vârsta de 26 de ani. Deasemenea, trebuie sa dispuneti de o vedere si percepere buna a culorilor.

În ceea ce priveste aptitudinile cheie pentru ofiterii în fortele armate, sunt apreciate abilitatea de a comunica în mod concis si clar atât cu subordonatii, cât si cu superiorii, scris si oral, abilitatea de a lucra calm si decisiv în situatii periculoase, de mare presiune, sa aiba excelente calitati de lider si spirit de echipa. Ofiterii trebuie sa aiba o conditie fizica excelenta (cu vedere aproape perfecta), determinare, auto-motivare si disciplina, un angajament demonstrat si loialitate pentru forte si pentru tara.