Nutritionist pentru animale

Nutritionistii pentru animale sunt oamenii de stiinta care analizeaza valoarea nutritionala a hranei pentru animale si ofera personalului care lucreaza în ferme, agricultura si în sectorul public sfaturi despre dieta pe care trebuie sa o aiba animalele.

Ce face un astfel de nutritionist? Nutritionistii pentru animale fac cercetari si planifica dietele pentru a oferi animalelor domestice o hrana echilibrata din punct de vedere nutritional. Responsabilitatile jobului includ evaluarea valorilor nutritionale a diverselor tipuri de hrana, sprijinirea activitatii consilierilor agricultori, vizitarea fermelor, interpretarea analizelor furajere, utilizarea unui software de calculator specializat pentru a elabora diete si a produce rapoarte, lucrul cu clientii pentru a formula planuri de dieta care sa le îndeplineasca cerintele / obiectivele, analiza dereglarilor nutritionale, cunoasterea noilor progrese tehnice si stiintifice.

Orele de lucru pot fi neregulate, dar, de cele mai multe ori, nu este necesar lucrul în timpul weekend-ului. Activitatea independenta devine o optiune atunci când a fost acumulata suficienta experienta si exista o baza de contacte.

Angajatorii tipici ai nutritionistilor pentru animale sunt producatorii de hrana pentru animale, centrele de cercetare nutritionala, departamentele guvernamentale de agricultura, universitatile, consultantele.

Locurile de munca libere sunt promovate pe site-urile de specialitate, de catre agentiile de recrutare, în ziarele locale / nationale.

O diploma în nutritie, stiinta animala / veterinara, stiinte medicale, agricultura, dietetica, este de obicei necesara pentru a profesa în acest domeniu. Absolventii în discipline apropiate, precum biologia, pot fi deasemenea elegibili daca urmeaza si o calificare postuniversitara. Unele posturi vacante pot cere un doctorat pertinent.

În cazul nutritionistilor pentru animale, aptitudinile cheie sunt reprezentate de abilitatea de a conduce o cercetare independenta, de a comunica eficient cu clientii, cumparatorii si oamenii de stiinta, competente în domeniul IT precum si aritmetice, autogestionare si automotivare, abilitatea de a scrie rapoarte si de a pastra registre.

Un permis de conducere poate fi, de asemenea, extrem de folositor.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.