Moasa

Locuri de munca moasaMoasele ajuta la nasterea copiilor si ofera consiliere pre- si postnatala, au grija de femei si de bebelusii acestora, de partenerii si de familiile lor.

Moasele lucreaza ca parte dintr-o echipa de profesionisti si de personal medical, ce include doctori si lucratori sociali.

Sarcinile tipice pe care le indeplinesc moasele: examineaza si monitorizeaza femeile insarcinate; evalueaza cerintele de ingrijire si redacteaza planurile de sanatate; efectueaza procesul de ingrijire prenatala in spitale sau la domiciliu; ofera informatii, sprijin emotional si incurajari femeilor si partenerilor acestora; preleva mostre de la pacienti, verifica pulsul, temperatura si tensiunea; au grija de, si asista, femeile care se afla in travaliu; monitorizeaza fatul in timpul nasterii; consiliaza si ajuta parintii cu privire la ingrijirea zilnica a noilor-nascuti; ii ajuta pe parintii care se confrunta cu intreruperi de sarcina, avort, cu nasterea unui copil mort si cu decesul neonatal; redacteaza documente; instruiesc studentele.

Angajatorii tipici ai moaselor: serviciile nationale de sanatate; spitalele (cele de stat si particulare); fortele armate; clinicile independente.

Posturile libere sunt mediatizate online, in ziare si in publicatii de specialitate.

Calificare si instruire. Puteti profesa in domeniu cu studii universitare ce dureaza 4 ani. Candidatii pot, deasemenea, sa urmeze cursuri de calificare postuniversitare (masterat), ce dureaza 1 an.

Aptitudinile cheie pentru moase: abilitatea de a gestiona situatii incarcate din punct de vedere emotional; spirit excelent de echipa; aptitudini interpersonale si de comunicare; bun simt de observatie; interes pentru procesul de sarcina si nastere.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.