Microbiolog

Locuri de munca microbiologMicrobiologii folosesc o diversitate mare de tehnici analitice si stiintifice pentru a monitoriza si a studia diversi microbi precum alge, bacterii, ciuperci si virusi.

Microbiologii realizeaza analize de laborator si monitorizeaza culturile microbiene, mostrele si noile medicamente folosind programe specializate de calculator si o varietate de metode de identificare si de studii clinice.

Sarcinile indeplinite sunt urmatoarele: planifica si realizeaza studii; urmaresc progresul microorganismelor din mediu; cresc culturi microbiene; creaza noi produse farmaceutice, vaccinuri, medicamente si compusi precum antisepticele; aduna mostre din mai multe locatii; inregistreaza, analizeaza si interpreteaza date; redacteaza studii de cercetare, rapoarte si evaluari; se tin la curent cu ultimele progrese din domeniul stiintific; se asigura ca datele sunt inregistrate corect, in concordanta cu liniile directoare; analizeaza standardele de siguranta si sanatate; administreaza laboratoarele; analizeaza procesele de productie a alimentelor si a bauturilor pentru a identifica posibilele contaminari.

Angajatorii tipici ai microbiologilor: companiile de administrare a apei si a deseurilor; organizatiile din sectorul public si privat; agentiile guvernamentale; institutiile de cercetare; laboratoarele publice si private; companiile farmaceutice, biochimice si biotehnice; universitatile, spitalele; producatorii de alimente si bauturi.

Oportunitatile sunt mediatizate online, de catre serviciile de cariera, agentiile specializate de recrutare, in ziare, in publicatiile relevante din domeniul stiintific si in revistele publicate de institutii profesionale.

Calificari si instruire. Puteti deveni un microbiolog doar daca aveti o diploma relevanta intr-un domeniu precum biologie, biologie aplicata, stiinta microbilor, microbiologie sau stiinta biomedicala. Unii angajatori pot cere si calificari postuniversitare relevante. Utila este si experienta anterioara platita sau voluntara.

Aptitudini cheie pentru microbiologi: rabdare, atentie la detalii, hotarare, independenta, cunostinte excelente de informatica si matematica, abilitati analitice, spirit de echipa, bune aptitudini de comunicare.