Medic imunolog

Medicii imunologi investigheaza sistemul imunitar uman pentru a crea noi tratamente, noi terapii sau vaccinuri in scopul controlului infectiilor, al bolilor si al cancerului.

Imunologii sunt oameni de stiinta sau clinicieni care se specializeaza in sistemul de aparare al corpului. Activitatea poate fi realizata in laborator sau direct cu pacientii.

Responsabilitatile in activitatea desfasurata in laborator include: realizarea unei cercetari medicale orginale; planuirea si efectuarea de experimente controlate; conceperea si testarea ipotezelor folosind tehnicile analitice adecvate; analiza si interpretarea datelor; redactarea rapoartelor, a evaluarilor si documentelor; aplicarea pentru finantarea studiilor de cercetare; participarea la conferinte in lume; cunoasterea progreselor in domeniu.

In ceea ce priveste activitatea cu pacientii, aceasta include urmatoarele responsabilitati: diagnosticarea si tratarea pacientilor cu afectiuni imunitare sau alergii; prescrierea medicamentelor si a terapiilor; analiza mostrelor din partea pacientilor; monitorizarea pacientilor care au facut transplant; furnizarea de indrumare si sfaturi personalului medical despre teste si tratamente.

Angajatorii tipici ai medicilor imunologi. Medicii imunologi sunt angajati de catre Serviciile Nationale de Sanatate, grupuri private de servicii medicale, universitati, companii farmaceutice si de biotehnologice.

Posturile libere sunt mediatizate online, de catre agentiile de recrutare si serviciile de cariera si in publicatii stiintifice.

Instruire si calificare. Posturile libere necesita absolvirea unui domeniu in medicina, stiintele vietii sau fizica. Calificarea postuniversitara este, deasemenea, benefica, si esentiala, in mod normal, pentru posturile de cercetare.

Aptitudinile cheie ale medicilor imunologi. Acestia vor detine: o gandire logica si independenta, atentie meticuloasa la detalii, abilitati excelente de comuniare si spirit de echipa.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.