Medic Generalist

Medicii generalisti ofera consultatii confidentiale si ingirjire medicala initiala intr-un mediu bazat pe comunitate.

Medicii generalisti au cunostinte despre o gama larga de boli, si trateaza pacientii de toate varstele.

Responsabilitatile tipice includ consultarea pacientilor la domiciliu si in timpul operatiei, realizarea unor examinari fizice, diagnosticarea si tratarea bolilor/afectiunilor, realizarea unor operatii chirurgicale minore, educarea in materie de sanatate, gestionarea activitatilor legate de management si administratie, mentinerea legaturii cu alti profesionisti din domeniul sanatatii si/sau spitale.

Job-ul poate fi solicitant, dar ofera, cu siguranta, satisfactie, prestigiu, precum si oportunitati de a lucra intr-un mod mai flexibil sau chiar part-time in alte specializari. Avansarea in cariera este posibila prin munca in spitale, in cercetare sau prin predare.

Angajatorii tipici ai medicilor generalisti. Medicii generalisti sunt de obicei angajati de Serviciile Nationale de Sanatate, sub forma de contractori independenti, pentru a lucra in comunitatile locale.

Calificari si instruire. Poti deveni medic generalist numai cu o diploma in medicina si prin continuarea studiilor pe parcursul intregii cariere.

Calificarea ca medic generalist reprezinta un proces lung. Dupa cei sase ani de facultate, urmeaza rezidentiatul in spitale, care este obligatoriu. Absolventii din alte domenii non-medicale trebuie sa urmeze acelasi drum.

Aptitudini cheie pentru medicii generalisti: abilitatea de a lucra ore lungi, deseori sub presiune, abilitati practice excelente, capacitati de comunicare, compasiune si o conduita profesionala, abilitatea de a rezolva probleme si de a lua decizii eficiente, ambitia de a continua sa studiezi de-a lungul carierei.