Manager distributie sau logistica

locuri de munca manager distributie sau logisticaManagerii de logistica sau managerii de distributie sunt responsabili de coordonarea depozitarii, transportului si livrarii bunurilor.

Principala sarcina a unui manager de logistica sau distributie este aceea de a facilita depozitarea si distributia eficienta si sigura a bunurilor, si de a asigura livrarea corecta a comenzilor.

Alte responsabilitati includ: organizarea transporturilor; coordonarea soferilor, a vehiculelor, a incarcaturilor si a deplasarilor; operarea sistemelor IT; negocierea si aprobarea contractelor; crearea si confirmarea programelor; rezolvarea dificultatilor tehnice; pregatirea documentelor necesare pentru organismele de reglementare; mentinerea legaturii si gestionarea personalului si a turelor; gestionarea deseurilor; monitorizarea stocului; asigurarea standardelor de sanatate si siguranta.

Orele de lucru pot varia in functie de industrie si de angajator. Unele posturi pot cere desfasurarea activitatii pe timpul serii si in weekend, iar altele necesita activitatea pe ture.

Angajatorii tipici ai managerilor de logistica si distributie: companiile specializate de distributie; producatorii; fortele armate; marile organizatii comerciale; comercianti.

Posturile libere sunt mediatizate online, de serviciile de cariera si, ocazional, de agentiile de recrutare, sau in ziarele nationale si in publicatiile de specialitate.

Calificari si instruire. Atat absolventii, cat si cei care au renuntat la studii pot deveni manageri de logistica sau distributie. Aceste roluri implica foarte mult capacitatea de a manageria, fie ca este vorba de turele unui depozit, de stocuri, sau de o flota de vehicule. Cel mai des absolventii oricarui subiect pot aplica pentru post, dar uneori, angajatorii prefera domeniile de afaceri sau logistica.

Aptitudinile relevante ale managerilor de distributie: spirit de echipa; abilitati manageriale si capacitatea de a-i motiva pe ceilalti; aptitudini interpersonale; gandire logica; cunostinte de matematica si de utilizare a calculatorului; abilitatea de a planifica in avans si de a gestiona schimbarile bruste ce pot aparea.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.