Lucrator comunitar in artele spectacolului

Lucratorii in artele spectacolului planifica, dezvolta si supravegheaza proiectele/ programele de arta ale comunitatii, strang fonduri pentru astfel de proiecte si genereaza interes local si implicare in arte.

Lucratorii in arte folosesc o varietate de forme, incluzand artele vizuale, teatrul, dansul, muzica, artele carnavalului si filmul pentru a angaja si colabora cu grupurile de comunitate in care sunt de rezolvat probleme sociale, culturale si de mediu.

Proiectele se pot concentra pe unul sau mai multe grupuri: tinerii infractori, oamenii care au probleme mentale, minoritatile etnice, batranii, dependentii de droguri si oamenii cu dizabilitati.

Responsabilitatile tipice includ identificarea nevoilor unei varietati largi de grupuri ale comunitatii si adapteaza proiectele conform acestor nevoi; lucratorii in artele spectacolului lucreaza cu comunitatea pentru a stabili forma cea mai potrivita a fiecarui proiect, planifica programe adecvate pentru diferite comunitati, stabilesc, monitorizeaza si evalueaza proiectele, incluzand gestionarea evenimentelor speciale precum carnavalele si festivalurile. In plus, acesta realizeaza o baza de data a profesionistilor care sunt disponibili sa lucreze la proiecte, sprijina grupurile comunitare si ofera consiliere proiectelor de strangere de fonduri si de formare, gestioneaza bugetele si se ocupa de sarcinile administrative, mentine legatura cu autoritatile locale, scolile si companiile pentru a spori interesul si sprijinul din partea posibililor finantatori, ai lucratorilor in arte si a membrilor comunitatii.

Deplasarile frecvente intr-o zi de lucru sunt normale, precum si lipsa ocazionala de acasa peste noapte. Munca peste hotare nu este in mod normal obisnuita.

Orele de lucru ale lucratorilor in artele spectacolului variaza, dar poate include munca pe timpul serii sau in weekend, in special pentru cei care sunt implicati in evenimente, spectacole etc.

Calificari si instruire.

Puteti deveni un lucrator in artele spectacolului cu sau fara o diploma. De obicei, acestia vor avea nevoie sa fie instruiti intr-un anumit domeniu, precum dans, muzica sau teatru. Diplome si alte calificari in artele comunitatii sunt disponibile, fapt ce se poate dovedi benefic.

Experienta in domeniu este foarte importanta pentru profesarea in sector. Avantajul este de partea candidatilor cu experienta in activitatea cu grupuri ale comunitatii, asa ca este o idee buna sa va implicati in evenimentele studentilor sau ale comunitatilor, precum carnavale stradale sau sa gaseasca munca temporara relevanta, spre exemplu, in organizarea festivalurilor.

Angajatorii tipici includ centrele comunitare, scolile si inchisorile. Exista si posibilitatea de a lucra independent in acest domeniu.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.