Lacatus productie

locuri de munca lacatus productieUn lacatus produce, modifica si repara instrumentele folosite in procesul de productie, si este printre cei mai abili oameni din fabrica.

Un lacatus este responsabil de crearea unor instrumente de precizie si a unor dispozitive de prindere, care apoi sunt folosite in procesul de productie. De exemplu, un lacatus poate crea partile folosite in asamblarea masinilor. Acestia vor lucra cu o varietate de materiale, incluzand metale, aliaje, plastice sau ceramice, care sunt numite mulaje.

Sarcinile lacatusului nu se opresc dupa producerea instrumentelor; acesta monitorizeaza aceste instrumente pentru a identifica si implementa orice modificari si reparatii ar fi necesare. Sarcina unui lacatus va implica utilizarea unor masini controlate din punct de vedere numeric de calculator, astfel incat sunt necesare cunostinte solide din domeniul proceselor tehnice si informatice.

Printre sarcinile indeplinite de lacatus sunt urmatoarele: asambleaza si repara instrumentele; urmeaza desenele tehnologice pentru a masura si a realiza design-ul instrumentelor; manuieste diverse instrumente cum ar fi bomfaierul; utilizeaza masinile pentru a taia si a modela instrumentele; utilizeaza programele de design 2D si 3D asistate de calculator; investigheaza defectiunile pentru a identifica originea cauzei si pentru a rezolva problema; asista la procedurile de intretinere a instrumentelor; compileaza rapoartele.

Angajatorii tipici ai lacatusilor de productie: companiile de alimente si bautura; companiile de inginerie; producatorii de bunuri de consum; companiile de asamblare a bunurilor electronice; industria aviatiei.

Posturile libere sunt mediatizate online si de catre serviciile de cariera si agentiile specializate de recrutare.

Aptitudini cheie pentru lacatusii de productie: trebuie sa fie indemanatic, sa fie atent la detalii, exact, sa aiba bune abilitati de comunicare scrisa si verbala, capacitatea de a lucra independent sau ca parte dintr-o echipa, excelente cunostinte de matematica si informatica.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.