Inspector sanatate si securitate

Inspectorii de sanatate si securitate sunt responsabili de monitorizarea si imbunatatirea sanatatii si sigurantei angajatilor si a publicului general in organizatiile din sectorul public si privat.

Inspectorii de sanatate si securitate sunt angajati pentru a monitoriza, mentine si proteja standardele de sanatate si siguranta in concordanta cu legislatia in vigoare. O buna parte a timpului este petrecuta vizitand proprietati precum uzine, ferme, birouri, scoli si magazine, acolo unde echipamentele si procedurile sunt verificate pentru respectarea legislatiei de sanatate si securitate.

Responsabilitatile postului includ: investigarea accidentelor, a plangerilor si a cauzelor imbolnavirilor; redactarea rapoartelor; inregistrarea incalcarilor legii; furnizarea de indrumare si recomandari; adunarea si pregatirea dovezilor legale; furnizarea de probe in fata curtii.

Postul poate necesita desfasurarea activitatii in conditii de poluare, zgomot, mizerie sau pericol, si implica impunerea legislatiei.

Cum posturile libere atrag o competitie intensa, candidatii care detin experienta in domeniu au un avantaj. Oportunitatile sunt postate de catre serviciile de cariera, online, in ziare si in publicatii de specialitate.

Aptitudini cheie pentru inspectorii de sanatate si securitate. Angajatorii cauta absolventi care sunt calmi, asertivi si rezistenti, cu excelente abilitati interpersonale, de comunicare si spirit de echipa. Candidatii trebuie sa fie capabili de a dobandi si retine informatii detaliate din domeniul legal, tehnic si comercial.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.