Inspector de risc in domeniul asigurarilor

Inspectorii de risc in domeniul asigurarilor evalueaza potentialul risc financiar pe care il presupune asigurarea pentru anumite bunuri sau locatii si le ofera celor care subscriu pentru companiile de asigurari informatii despre cum sa reduca riscurile sau daca poate fi oferita asigurare.

Inspectorii de risc in domeniul asigurarilor pot lucra intr-o capacitate generala, dar, de obicei, se specializeaza intr-un anumit domeniu, precum: incendii, accidente, furt sau asigurari obligatorii de raspundere publica.

Inspectorii au urmatoarele sarcini: viziteaza locatiile singuri sau alaturi de cei care subscriu; evalueaza riscul cladirilor, al angajatilor sau clientilor prin documentarea adecvata; realizeaza inspectii detaliate la fata locului; redacteaza si corecteaza greselile ce se regasesc in rapoarte; ofera sfaturi clientilor si fac recomandari despre imbunatatirile necesare; ofera grade de calitate dupa ce au fost facute imbunatatirile; mentin legatura cu inspectorii de sanatate si siguranta, cu clientii si brokerii de asigurari; fac fotografii pentru probe; se tin la curent cu schimbarile din legislatii si din comert.

Angajatorii tipici ai inspectorilor de risc: companiile de asigurari si de reasigurari, autoritatile locale, departamentele de management al riscului din domeniul asigurarilor si companiile de asigurari de viata si brokerii.

Posturile libere sunt mediatizate online, de serviciile de cariera, de agentiile de recrutare specializate, in ziare si in publicatiile din domeniu. Posturile libere atrag o competitie acerba.

Calificari si instruire. O diploma este, de obicei, necesara pentru a profesa in domeniu, desi nu este absolut necesar sa fii absolvent de facultate. Calificarile in studii de afaceri, drept, management, asigurari, matematica, managementul riscului, economie sau inginerie pot fi de folos. Experienta anterioara in industria asigurarilor si in cea de subscriere este, in special, recomandata.

Aptitudinile cheie cerute inspectorilor de risc din domeniul asigurarilor: responsabilitate comerciala, diplomatie si simt de negociere, administrarea eficienta a timpului, capacitatea de a lucra bine sub presiune, simt organizatoric si de rezolvare a problemelor, spirit de echipa, precum si abilitatea de a lucra independent, atentia la detalii, folosirea calculatorului, abilitatea de a explica idei complexe oamenilor din diferite medii.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.