Inspector de control al cladirii

Inspectorii de control al cladirii sunt responsabili de supervizarea activitatii topografilor si se asigura ca reglementarile de constructie ale unei cladiri sunt respectate.

Inspectorii de control al cladirii se asigura ca modificarile aduse noilor cladiri, instalatiile si extensiile îndeplinesc normele standarde de siguranta, durabilitate, accesibilitate si design.

Unul dintre modurile prin care realizeaza acest lucru este prin a se asigura ca topografii îsi îndeplinesc responsabilitatile de a mentine, altera, repara si restaora cladiri. Acettia încep un proiect dupa ce au fost aprobate aplicarile pentru noi cladiri sau modificarile structurale de catre autoritatea locala de planificare.

Acestia pot fi implicati în orice fel proiect, de la extinderea unui conservator pe o proprietate privata, la construirea unui întreg complex de magazine în centrul orasului. Folosindu-se de judecata lor profesionala si de întelegerea legislatiei actuale privind construirea de cladiri, acestia ofera consiliere topografilor, lucratorilor în constructie si publicului cu privie la orice întrebari care apar în legatura cu proiectul propus.

Daca nu sunt respectate anumite norme, inspectorii pot recurge la urmarire penala.

Sarcinile tipice includ examinarea planurilor pentru noile cladiri, modificari sau extensii, supravegherea activitatii topografilor, furnizarea de sfaturi despre chestiuni legate de siguranta constructiei si despre normele construirii de noi cladiri, realizeaza inspectii regulate în diferitele stagii de completare, pastreaza o arhiva a modului în care progreseaza proiectele, emite aprobarea pentru începerea procesului de constructie si certificatele ce confirma încheierea, inspecteaza si realizeaza anumite sondaje ale cladirilor care pot fi periculoase, aproba demolari, se mentine la curent cu normele relevante si legislatia, redacteaza rapoarte, consiliaza cu privire la masurile de economisire a banilorsi a timpului, fara sa renunte la normele de siguranta, lucreaza cu autoritatile locale, cu planificatorii, topografii si alti profesionisti, precum si cu alte grupuri cu interes special, precum organizatiile de prezervare a patrimoniului.

De obicei, acestia lucreaza de la 9:00 la 17:00, de luni pana vineri, dar pot fi chemati de urgenta oricand pe timpul zilei (de exemplu, din cauza unor cladiri instabile). Vizitarea diferitelor locatii reprezinta o mare parte din job; calatoriile frecvente sunt obisnuite, iar inspectorii trebuie sa lucreze afara pe orice tip de vreme.

Angajatii tipici ai inspectorilor.

Activitatea inspectorilor obisnuia sa fie realizata doar de autoritatile locale, dar acum pot fi facute si de catre inspectorii delegati din sectorul privat. Ca atare, cei mai multi inspectori de control al cladirilor lucreaza înca pentru autoritatile locale, dar exista posturi vacante la corpuri de consultanta si de reglementare, si la consultantele private care ofera consiliere în ceea ce priveste regulile de control ale cladirilor.

Aptitudinile cheie pe care trebuie sa le detina un inspector sunt: prezinta interes si abilitatea de a întelege si interpreta reglementarile cladirilor, procesele de constructie, legislatia si cerintele, abilitatea de a explica chestiuni complexe si cerintele legale în termeni simpli, încrederea de a furniza sfaturi si recomandari, aptitudini de comunicare, atât scrisa, cât si orala, competente în domeniul IT, abilitatea de a acorda atentie la detalii, de a negocia si de a organiza bine timpul.