Inginer

Inginerii sunt angajati sa lucreze pe santierul unui client, unde sunt responsabili de gestionarea si supravegherea instalarii sistemelor si echipamentelor.

Inginerii se asigura ca produsele de care sunt responsabili functioneaza in mod adecvat si ca indeplinesc cerintele clientilor. Sarcinile tipice includ imbunatatirea si oferirea de sfaturi despre procedurile operationale. Acesta planifica si coordoneaza activitatea in vederea respectarii termenelor limita, se asigura ca echipamentul functioneaza conform specificatiilor, creaza si realizeaza proceduri de evaluare, investigheaza problemele si repara defectiunile. Inginerul mentine relatii cu personalul care se ocupa de instalare/proiectare, supervizeaza personalul tehnic si ingineresc, redacteaza rapoarte si documentatia necesara, asigura conditii sigure de lucru, instruieste personalul de intretinere si pe cel operativ atunci cand este necesar.

Angajatorii tipici ai inginerilor pot fi companiile care se ocupa de fabricarea si de operarea sistemelor, echipamentelor si masinariiilor mecanice, electronice si electrice, companiile care furnizeaza servicii de constructie, contractorii de inginerie si consultantele.

Posturile libere sunt publicate in ziare, online, de catre agentiile specializate de recrutare si in revistele de specialitate.

Calificare si instruire. Pentru a profesa in domeniu, veti avea nevoie de o calificare in inginerie, precum inginerie electrica, mecanica sau civila.

O calificare relevanta postuniversitara poate fi utila, si chiar necesara pentru unele posturi. Experienta practica dobandita in domeniu este, deasemenea, necesara.

Aptitudini cheie pentru ingineri

Inginerul trebuie sa fie constient de cerintele pietei, trebuie sa fie capabil sa lucreze bine sub presiune, si sa se poata integra intr-o echipa. Deasemenea, va avea o expertiza tehnica relevanta (de exemplu in testare, design, dezvoltare si operare), va detine cunostinte analitice si in domeniul IT, abilitati excelente interpersonale si de comunicare, abilitatea de a manageria si de a fi lider; acesta va fi capabil sa se descurce cu programul in ture si cu orele tarzii, care sunt necesare atunci cand echipamentul functioneaza 24 de ore din 24.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.