Inginer proiectant standuri expozitionale

Inginerii proiectanti de standuri expozitionale creaza astfel de standuri care sa atraga atentia consumatorilor si care sa indeplineasca cerintele estetice, bugetare si practice.

Inginerii proiectanti planifica si produc expozitii pentru muzee, galerii de arta, biblioteci, afaceri private, targuri specializate, conferinte si evenimente comerciale mari publice.

Responsabilitatile cheie ale postului includ: consultarea clientilor despre cerintele de design; adunarea informatiilor despre mediu si produse; clarificarea chestiunilor legate de design; negocierea si stabilirea bugetelor si a perioadelor de lucru; producerea schitelor si a imaginilor tridimensionale generate de calculator; respectarea specificatiilor, bugetelor si a programului; mentinerea legaturii cu furnizorii, contractorii si specialistii (cum ar fi tehnicienii de lumina); organizarea si participarea la intalniri; utilizarea unei varietati de medii (in special cel informatic si al design-ului asistat de calculator) pentru a genera solutii; transmiterea rezultatului final clientilor pentru a fi evaluat; mentinerea la curent cu tendintele si influentele curente; raspunderea la intrebarile venite din partea clientilor; transportarea standurilor expozitionale la locatiile respective; strangerea si demontarea standurilor expozitionale la locatii.

Activitatea poate cere ore lungi si respectarea unor termene limita. Deplasarea la expozitii in tara, si uneori in strainatate, precum si noptile petrecute departe de casa, sunt adesea, necesare.

Angajatori tipici ai inginerilor proiectanti de standuri expozitionale. Oportunitatile de angajare pot aparea in departamentele de organizare a expozitiilor din companiile de design general, desi exista si companii specializate. Posturile libere sunt mediatizate de agentiile de recrutare, online si in ziarele locale, regionale si nationale. Activitatea independenta si ca liber profesionist sunt alternative, desi este nevoie de experienta si de o buna retea de contacte pentru a avea succes.

Calificari si instruire. Exista modalitati de a profesa in domeniu atat pentru absolventii de facultate, cat si pentru cei care au parasit scoala.

Angajatorii pot favoriza candidatii care detin diplome in design-ul expozitional, arte, tehnologia design-ului, arhitectura sau design interior.

Aptitudini cheie pentru inginerii proiectanti ai standurilor expozitionale sunt: cunostinte de desen tehnic si de utilizare a calculatorului; creativitate si imaginatie, responsabilitate comerciala si simt de marketing; abilitati excelente de organizare si gestionare a proiectelor/timpului; spirit de echipa si o buna comunicare scrisa si orala.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.