Inginer mecanic

locuri de munca Ingineri mecaniciInginerii mecanici proiecteaza, dezvolta, fabrica, instaleaza si produc specificatii pentru componentele sau sistemele noi sau pentru cele modificate.

Inginerii mecanici pot lucra la componentele si echipamentele mai multor industrii, precum sanatate, energie, transport si apa.

Responsabilitatile postului variaza mult in functie de marimea si tipul de angajator. Cu toate acestea, exista anumite sarcini tipice pe care inginerul mecanic le indeplineste: evalueaza cerintele proiectelor; evalueaza performantele componentelor, ale dispozitivelor mecanice si ale motoarelor; se pune de acord cu managerii si clientii asupra bugetelor, a intervalului de timp si a specificatiilor; intretine si modifica echipamentele pentru a se asigura ca acestea sunt sigure, eficiente si fiabile; foloseste programe de design/proiectare asistate de calculator; tine legatura cu furnizorii; realizeaza studii de cercetare; produce si implementeaza design-urile si procedurile de testare; prezinta managerilor si clientilor modelele realizate; testeaza, evalueaza, modifica si re-testeaza produse; redacteaza rapoarte si documentatia necesara; ofera consiliere tehnica; analizeaza si interpreteaza datele.

Angajatorii tipici ai inginerilor mecanici: companiile de inginerie, transport, productie, constructii si procesare; organizatiile de cercetare si dezvoltare; consultantele; companiile de servicii publice; fortele armate si agentiile guvernamentale.

Activitatea independenta, desfasurata prin consultanta si munca contractuala, este posibila pentru indivizii care au cativa ani de experienta.

Posturile libere sunt mediatizate online, de catre serviciile de cariera si agentiile de recrutare, in ziare si in publicatii relevante din domeniu.

Calificari si instruire. Absolventii au nevoie de o diploma intr-un subiect relevant precum inginerie mecanica, inginerie auto sau aeronautica sau inginerie de productie. Utila este si experienta anterioara in domeniu: unii angajatori pot oferi posturi de munca sezoniera sau stagiaturi, ce pot furniza o privire de ansamblu in domeniu.

Aptitudinile cheie pentru inginerii mecanici: abilitati tehnice eficiente; capacitatea de a lucra sub presiune; gandire indreptata catre rezolvarea problemelor; creativitate; bune abilitati interpersonale si de comunicare scrisa si verbala; responsabilitate comerciala; spirit de echipa.