Inginer materiale

locuri de munca inginer materialeInginerii de materiale isi folosesc expertiza pentru a produce design-ul si specificatiile materialelor, si pentru a le aplica in mod eficient si corect.

Inginerii de materiale sunt specialisti in stiinta si ingineria materialelor.

Responsabilitatile postului variaza in functie de marimea si tipul de angajator. Cu toate acestea, sarcinile pe care le indeplineste un inginer de materiale sunt, in general, urmatoarele: creaza, modifica, testeaza si evalueaza materialele; identifica posibilele cauze ale defectiunilor; consiliaza, planuieste si organizeaza inspectiile, intretinerile si reparatiile; supravegheaza procesele de control al calitatii operationale; mentine legatura cu furnizorii, clientii si personalul de fabricare/dezvoltare; supervizeaza personalul tehnic si ingineresc; realizeaza lucrari relevante de cercetare.

Angajatorii tipici ai inginerilor de materiale sunt: companiile de productie a metalelor/materialelor, companiile de fabricare si procesare; organizatiile de cercetare si dezvoltare; companiile de utilitati; companiile de gaz si petrol.

Posturile libere sunt mediatizate online, de catre serviciile de cariera si agentiile de recrutare, in ziare si in publicatiile de specialitate din domeniu.

Calificari si instruire.

Exista modalitati de a profesa atat pentru cei care parasesc studiile, cat si pentru absolventii de universitate. Cei din urma vor avea nevoie de o diploma intr-un subiect legat de stiinta sau inginerie, precum ingineria materialelor, inginerie mecanica, ingineria miniera, stiinta metalelor sau metalurgia.

Calificarile postuniversitare pot fi benefice (in special pentru absolventii fara o diploma intr-un domeniu relevant) si pot fi chiar necesare pentru anumite posturi.

Daca ati parasit scoala, puteti patrunde in profesie, dar prospectele de promovare sunt limitate. Daca va doriti un post de tehnician, il puteti obtine prin stagiaturi in domeniul ingineriei mecanice, ingineriei de productie sau a materialelor.

Aptitudini cheie pentru inginerii de materiale: cunostinte solide in domeniul stiintific si tehnic; abilitati analitice; incredere; aptitudini de lider; capacitatea de a organiza in mod eficient timpul; abilitati interpersonale si comunicative; responsabilitate comerciala; spirit de echipa.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.