Inginer intretinere

locuri de munca inginer intretinereInginerii de intretinere realizeaza proceduri de intretinere si de reparare a echipamentului ingineresc.

Inginerii de intretinere se asigura ca echipamentul si masinariile industriale functioneaza lin si ca sunt sigure.

Responsabilitatile pe care acestia le au de indeplinit: planuiesc si realizeaza intretinerile regulare; raspund la defectiuni; identifica posibilele cauze; repara echipamentele; supervizeaza personalul tehnic si ingineresc; achizitioneaza componentele si accesoriile de specialitate; administreaza bugetele; pastreaza documentele statistice si financiare; respecta legislatia sanatatii si sigurantei; creaza proceduri de intretinere; gestioneaza stocurile de provizii si de echipamente.

Angajatorii tipici ai inginerilor de intretinere: companiile producatoare, de constructie si de procese (de exemplu producatorii de alimente si bauturi); companiile de utilitati; autoritatile locale; agentiile guvernamentale; fortele armate; consultantele; firmele de cercetare.

Pentru indivizii cu cativa ani de experienta pot lucra ca liberi profesionisti.

Posturile libere sunt mediatizate online, de catre serviciile de cariera, de agentiile de recrutare a fortei de munca, in ziare si in publicatii relevante.

Calificari si instruire. Exista modalitati de a profesa atat pentru cei care au parasit studiile cat si pentru absolventii de facultate. Absolventii vor avea nevoie de o diploma intr-o disciplina relevanta precum inginerie mecanica, electrica si de fabricare.

Aptitudini cheie pentru inginerii de intretinere: abilitatea de a lucra eficient sub presiune; bune capacitati de comunicare scrisa si verbala; cunostinte tehnice relevante; abilitatea de a rezolva probleme; eficienta si spirit organizatoric; capacitatea de a lucra intr-o echipa.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.