Inginer geolog

Inginerii geologi analizeaza din punct de vedere tehnic si stiintific pietrele, pamantul, apa subterana si alte conditii pentru a determina impactul pe care il au proiectele mari de constructie asupra locatiei.

Inginerii geologi sunt responsabili de identificarea factorilor geologici care pot afecta proiectele de constructie. Acestia analizeaza materialele subterane pentru a evalua factorii de risc si pentru a recomanda cele mai bune proceduri si cele mai adecvate materiale de constructie.

Inginerii geologi au o functie asemanatoare cu inginerii geotehnicieni, iar cei care studiaza geologia inginereasca vor deveni ingineri geotehnicieni. Cu toate acestea, ingineria geotehnica poate fi vazuta ca o specializare a ingineriei civile; inginerii geologi sunt, in primul si primul rand, geologii care aplica principiile geologice in lucrarile de constructie pentru a determina unde apar diferite tipuri de materiale ale pamantului. Este o zona gri, iar profesionistii din geologie dezbat, deseori, definitiile dintre ei. Daca inginerii geologi lucreaza intr-o consultanta de specialitate, de obicei, vor lucra in aceeasi echipa ca inginerii geotehnicieni, iar acea echipa este numita „geotehnica” sau „inginerie de sol”.

Responsabilitatile tipice ale inginerilor geologi includ: colectarea, analiza si interpretarea datelor; accesarea, folosirea si analiza informatiilor de pe site (imagini de radar, fotografii aeriene, rapoarte si harti geologice) inainte de investigarea site-ului; planificarea, organizarea si realizarea investigatiilor prin crearea unor sonde sau a unui put de prospectare; pregatirea rapoartelor; furnizarea de consiliere si informatii pe o varietate de chestiuni, incluzand, de exemplu, materiale de constructii, reducere de preturi; evaluarea si minimalizarea riscurilor provocate de om si de fenomenele naturale; asigurarea bugetelor si perioadelor de lucru impuse de proiect; administrarea si mentinerea legaturii cu inginerii de constructie, consultanti, contractori si ingineri geotehnici; odata cu acumularea experientei, gestionarea proiectelor si stabilirea obiectivelor.

Inginerii geologi se pot specializa in dezastre naturale, hidrogeologie, petrologie si geochimie – doar pentru a numi cateva arii specializate.

Inginerii geologi tind sa isi imparta timpul intre birou si site-uri; orele de birou sunt cele obisnuite, dar programul petrecut pe site poate fi mai lung.

Angajatorii tipici ai inginerilor geologi: companiile de inginerie si constructie: contractorii si consultantii, companiile miniere, consultantele specializate de mediu si geotehnice, autoritatile locale, armata.

Posturile libere sunt, in mod obisnuit, mediatizate de serviciile universitare de cariera, agentiile de recrutare, in ziarele nationale si online.

Calificari si instruire. O cariera in ingineria geologica este deschisa numai celor care detin o diploma relevanta. Subiectele includ geologie, geografie, geofizica/geotehnologie, inginerie civila, fizica si inginerie miniera/minerala. Cu toate acestea, multi absolventi au si un masterat sau un doctorat intr-un subiect precum geologie inginereasca, inginerie geotehnica sau mecanica pamantului – iar unii angajatori prefera si chiar cer o calificare postuniversitara.

Abilitatile cheie cerute inginerilor geologi sunt: abilitatea de a se adapta la diferite conditii de lucru si la schimbarile ce intervin; spirit de echipa si capacitatea de a comunica in mod eficient; abilitatea de a analiza si interpreta datele; atentia la detalii; gestionarea eficienta a timpului si capacitatea de a rezolva problemele ce survin; placerea de a lucra atat afara, cat si intr-un birou.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.