Inginer electronic

Inginerii electronici lucreaza intr-o profesie care avanseaza rapid, si care este esentiala pentru dezvoltarea informaticii globale.

Inginerii electronici creaza, modeleaza si dezvolta dispozitive de zi cu zi, cum ar fi telefoane mobile, aparate portabile de ascultat muzica si calculatoare. Ingineria electronica ofera oportunitatea de a produce noi progrese si inovatii in telecomunicatii, robotica, calculatoare, echipament electric si energetic.

Exista un domeniu destul de larg de a te specializa in domeniu, cu ariile de expertiza incluzand echipamentul audio, vizual si electronic; sisteme de control si automatizare; microelectronice si in telecomunicatii. Exista un deficit de ingineri electronici in lume – situatie ce va continua cu siguranta pe viitor.

Sarcinile tipice ale unui inginer electronic includ: utilizarea unui amestec de stiinta si matematica, impreuna cu tehnici de inginerie, pentru a planifica, produce, instala si mentine sistemele de telecomunicatii; planificarea si gestionarea echipamentului folosit pentru a controla si monitoriza procesele, sistemele si masinile in diferite domenii; folosirea si modelarea sistemelor de control al presiunii si temperaturii si pentru a gestiona deseurile din industriile de fabricare; redactarea specificatiilor si trasarea modelelor teoretice pentru a crea interfete pentru utilizator; planuirea proiectelor si pregatirea si administrarea bugetelor; redactarea rapoartelor tehnice si actualizarea cunostintelor privind progresele in tehnologie si in reglementari; evaluarea sistemelor operationale si recomandarea modificarilor legate de design pentru a elimina cauzele defectarilor si ale schimbarilor in cerintele sistemului; utilizarea ingineriei asistate de calculator si a software-lor precum si a echipamentului de design in vederea indeplinirii sarcinilor ingineresti.

Angajatorii tipici ai inginerilor electronici: furnizorii de telecomunicatii – companiile de telefonie mobila, radio, televiziune, producatorii si furnizorii de calculatoare, tablete si bancomate. Acestia sunt angajati si in cercetare stiintifica – acustica, optica, fizica si nanotehnologie; de producatorii de dispozitive si instrumente medicale, de companiile aviatice si aerospatiale; de sectorul de producatori – logica de comanda programabila si producatorii de masinarii industriale.