Inginer electric

Inginerii electrici sunt responsabili de o parte sau de intregul circuit de functionare al unui produs sau al unui sistem electric, nou sau modificat – de la studiere si planificare la dezvoltare si instalare.

Inginerii electrici pot lucra in diverse zone, inclusiv in domeniul de generare a curentului electric, in serviciile de constructie si in transporturi.

Responsabilitatile pot varia in mod considerabil in functie de marimea companiei si de tipul de angajator. Cu toate acestea, sarcinile tipice includ utilizarea unui program de design si de inginerie asistat de calculator pentru a crea planuri de proiecte si diagrame de circuite; modelarea si supervizarea instalatiei sistemelor electrice in cladiri, aprobarea specificatiilor, a bugetelor si a perioadelor de timp, cu managerii si clientii, realizarea studiilor relevante, implementarea modelelor, crearea procedurilor de testare, testarea, evaluarea, modificarea si re-testarea produselor, redactarea rapoartelor si a documentatiei, analiza si interpretarea datelor, participarea la intalniri si sustinerea de prezentari.

Uneori, deplasarea, inclusiv cea peste hotare, este necesara pentru a vizita clientii si furnizorii. Orele suplimentare pot fi esentiale pentru a respecta termenele limita.

Angajatorii tipici ai inginerilor electrici pot fi companiile de telecomunicatii, inginerie, calculatoare si utilitati, consultantele, fortele armate.

Activitatea ca liber-profesionist este posibila pentru indivizii care au experienta de cativa ani in domeniu.

Posturile libere sunt mediatizate online, de serviciile de cariera si de agentiile de recrutare, in ziare si in publicatiile din domeniu.

Calificari si instruire. Exista cai de a profesa in domeniu atat pentru absolventi, cat si pentru cei care au parasit studiile. Pentru absolventi, este necesara o diploma in electrica, electronica, inginerie de productie sau de software, fizica sau informatica. O calificare postuniversitara poate fi avantajoasa, si chiar necesara pentru ocuparea anumitor posturi.

Multi angajatori pot oferi proiecte de final de an, burse, posturi sezoniere sau plasamante in industrie, experiente ce se pot dovedi utile pentru a capata o viziune de ansamblu asupra profesiei.

Aptitudinile cheie pentru inginerii electrici sunt entuziasmul, creativitatea, spiritul de echipa, bune capacitati tehnice, abilitatea de a lucra sub presiune si motivatia de a avea un program prelungit atunci cand este necesar.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.