Inginer de productie

locuri de munca inginer productieInginerii de productie sunt responsabili de administrarea tehnica, intretinerea si dezvoltarea liniilor de productie existente si ale celor noi care apar, dintr-o gama larga de industrii de productie.

Inginerii de productie lucreaza pentru a imbunatati procesul de productie al unor produse, cum ar fi alimente si bautura, plastice si farmaceutice.

Responsabilitatile tipice ale postului includ: proiectarea unor noi echipamente, procese, proceduri si sisteme; achizitionarea si instalarea echipamentului; repararea acestuia; investigarea problemelor de productie; supervizarea personalului ingineresc si tehnic; administrarea bugetelor; pastrarea documentelor statistice si financiare; diagnosticarea problemelor; planificarea si organizarea procesului de intretinere; mentinerea legaturii cu furnizorii, clientii si personalul de cercetare si dezvoltare.

Munca in ture sau cu intermitenta poate fi necesara, in special acolo unde echipamentul de productie functioneaza 24 ore din 24. Progresul in cariera are loc prin promovarea pe pozitii manageriale.

Angajatorii tipici ai inginerilor de productie. Inginerii de productie sunt angajati de companii de productie si de procesare precum cele de productie de alimente, bauturi si masini.

Posturile libere sunt mediatizate de serviciile de cariera si de agentiile de recrutare, in ziarele locale si nationale, precum si in publicatiile de specialitate si pe site-urile acestora.

Calificari si instruire. Exista cai de a profesa in aceasta cariera atat pentru cei care au parasit scoala, cat si pentru absolventii de facultate. Cei din urma vor avea nevoie de o diploma intr-un domeniu relevant precum inginerie de productie, mecanica, electrica sau electronica.

Daca nu sunteti absolvent, va veti putea incepe cariera printr-o stagiatura intr-o companie de  inginerie de productie sau mecanica.

Experienta, care este atat de utila, poate fi dobandita prin munca sezoniera sau prin stagiaturi.

Aptitudinile cheie pentru inginerii de productie: responsabilitate comerciala; abilitatea de a lucra eficient sub presiune; capacitatea de a rezolva probleme; spirit de echipa; cunostinte relevante din domeniul tehnic; utilizarea eficienta a calculatorului; abilitati analitice.