Inginer de design

O cariera ca inginer de design se bazeaza pe transformarea ideilor in produse reale. Aceasta ofera sansa de a combina creativitatea cu expertiza de inginer.

Inginerii de design studiaza, cerceteaza si dezvolta idei pentru noi produse si pentru sistemele utilizate in crearea acestora. Deasemenea, inginerii de design modifica produsele sau procesele deja existente pe piata pentru a spori eficienta si pentru a imbunatati performanta. Acestia lucreaza la aproape orice produs de consumatie imaginabil pentru productia pe scara larga, de la telefoane si echipament medical, la aparatele de bucatarie si motoare de masini.

Inginerii de design nu se ocupa doar cu produsele care arata bine si care sunt usor si sigur de folosit: acestia se asigura si ca produsul poate fi realizat intr-un buget care sa economiseasca bani si care sa functioneze intr-un mod eficient.

Sarcinile tipice includ studierea descrierii pe scurt a design-ului, gasirea unor solutii posibile, cercetarea viabilitatii design-ului, evaluarea aplicabilitatii, a impactului asupra mediului si a sigurantei unui design; inginerii de design folosesc programe asistate de calculator de design si de inginerie pentru a crea prototipuri, aduna si analizeaza datele colectate din testele realizate pe prototipuri, modifica design-urile si le retesteaza, redacteaza rapoarte regulate pe progresul inregistrat, pe care mai apoi le prezinta managerilor si clientilor.

Cu experienta, cariera dumneavoastra va poate conduce spre poziti senioare in organizatii mari, si apoi catre pozitia de director de creatie. Inginerii de design pot ajunge si pe pozitii de management, cum ar fi manager de proiect.

Angajatorii tipici ai inginerilor de design: firmele de consultanta in design, companiile mari de productie, companiile biomedicale, companiile ingineresti, producatorii de bunuri de consum.

Calificari si instruire. Exista cai de a porni in aceasta cariera atat pentru absolventii de facultate, cat si pentru cei care parasesc studiile. Absolventii vor avea nevoie de o diploma intr-o disciplina de inginerie relavanta, precum ingineria de design, ingineria electronica, design-ul industrial, inginerie mecanica si ingineria design-ului de produs.

Experienta in domeniu poate fi de ajutor; multi angajatori ofera proiecte de final de an, burse, activitate sezoniera si plasamente industriale, ce pot furniza contacte valoroase si o viziune de ansamblu utila in profesie.

Aptitudinile cheie pentru inginerii de design sunt: cunostintele bune de matematica si IT, abilitatea de a proiecta si un fler creativ, atentia la detalii, capacitatea de a rezolva probleme, abilitatea de comunica eficient in scris si oral, responsabilitate comerciala, aptitudini excelente de management al proiectelor, capacitatea de a organiza timpul.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.