Inginer Constructii

Inginerii în constructie consiliaza, planifica, instaleaza si întretin sisteme cu un raport mai bun cost-eficacitate si sisteme mai bune de prezervare a energiei pentru serviciile din constructie, care sunt legate de apa, lumina, încalzire, climatizare etc.

Acestia se asigura ca aspectele electrice, mecanice si de telecomunicatii ale noilor cladiri îsi efectueaza sarcinile în mod eficient.

Jobul poate include sarcini precum: planificarea si mentinerea climatizarii, a lifturilor si a altor sisteme mecanice: distribuirea electricitatii si a furnizarii cu apa; furnizarea luminii si a caldurii.

Inginerii sunt responsabili de toate caracteristicile functionale ale unei cladiri, care o transforma dintr-o cladire goala, într-un spatiu confortabil unde poti locui. În activitatea lor, acettia trebuie sa ia în considerare sanatatea si siguranta, procedurile de urgenta si de securitate, durabilitate si de economisire a costurilor.

Sarcinile tipice includ planificarea distributiei energiei, a conductelor de apa, a sistemelor de ventilatie si identificarea materialelor adecvate. Acestia folosesc programe de calculator pentru a realiza planuri si pentru a strange informatii, testeaza sistemele si fac modificari unde este necesar, monitorizeaza instalatia serviciilor si le asigura întretinerea dupa ce este finalizata cladirea, se asigura ca toate serviciile îndeplinesc criteriile de sanatate si siguranta, precum si legislatia mediului. Inginerii negociaza contracte cu clientii, tin legatura cu instalatorii, electricienii, arhitectii si alti profesionisti în domeniul constructiilor, redacteaza rapoarte si sustin prezentari subliniind implicatiile practice ale design-ului oferit de arhitecti, promoveaza economisirea energiei si alte initiative de durabilitate, administreaza echipe de oameni.

Mai simplu spus: inginerii care lucreaza în consultantele de constructie tind sa se concentreze pe design-ul sistemelor; cei care lucreaza pentru firmele de contractori de constructie, supravegheaza modul în care designul este implementat; iar cei care lucreaza pentru companiile de proprietate vor întretine si repara serviciile.

Desi orele sunt de obicei de la 09.00 la 17.00, acestea se pot prelungi pana seara atunci când o cere proiectul. Managementul timpului este vital, precum si flexibilitatea si abilitatea de a te descurca cu probleme de ultim moment.

Agajatorii tipici pot fi companiile de constructie, incluzand consultantele si contractorii, firmele de proprietate, autoritatile locale si organizatiile centrale guvernamentale, institutiile de cercetare si de educatie superioara.

Aptitudinile cheie sunt: capacitati analitice si de rezolvare a problemelor, atentia la detalii, cunostinte bune de matematica, abilitatea de a comunica, de a lucra ca parte dintr-o echipa sau pe cont propriu, abilitatea de a realiza desene tehnice bune, competente de IT si de programe specifice industriei.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.