Inginer comunicatii

Inginerii in comunicatii sunt responsabili de cercetarea, planificarea, dezvoltarea si productia echipamentelor si sistemelor de comunicatie.

Inginerii in comunicatii planifica si modifica sistemele electrice de comunicatii in folos stiintific, militar, industrial sau comercial. Nivelul de activitate tehnica si de design variaza; dupa cativa ani de experienta, multi ingineri in comunicatii vor incepe sa avanseze in pozitii de consultanta si in pozitii manageriale.

Responsabilitatile tipice includ administrarea, monitorizarea performantei, si activitatea ca parte dintr-o echipa de ingineri in comunicatii si planificatori, convenirea cu managerii si clientii asupra bugetelor, perioadelor de timp si specificatiilor unui proiect, supravegherea site-urilor, producerea, testarea si implementarea design-urilor, crearea procedurilor de testare. In plus, inginerii in comunicatii produc planuri de management al dezastrelor, se asigura ca obiectivele si termenele limita sunt respectate, participa la conferinte, sustin prezentari, administreaza resursele, mentin legatura cu furnizorii, clientii, directorii si alti membrii ai personalului, realizeaza cercetari relevante, analizeaza si interpreteaza datele, ofera suport tehnic, organizeaza si participa la intalniri.

Angajatorii tipici ai inginerilor in comunicatii. Cei mai multi ingineri in comunicatii lucreaza pentru companii de telecomunicatii, pentru producatori si instalatori de sisteme si dispozitive de comunicatii. Este posibil sa lucrezi ca liber profesionist daca acumulezi cativa ani de experienta, prin activitatea de consultanta sau cea contractuala.

Posturile libere sunt publicate online, de catre serviciile de cariera sau agentiile de recrutare, in ziare si in publicatii relevante.

Calificari si instruire.

Cei mai multi ingineri in comunicatii au o diploma cu rezultate excelente intr-un domeniu relevant precum ingineria comunicatiei, inginerie electrica, electronica, fizica, telecomunicatii sau informatica.

O calificare postuniversitara poate fi utila, si chiar necesara pentru pozitiile de cercetare. Experienta este, de asemenea, valoroasa. Unii angajatori pot oferi sponsorizari, posturi sezoniere sau proiecte de final de an, ce pot furniza contacte valoroase si o viziune de ansamblu a profesiei.

Aptitudinile cheie pentru inginerii in comunicatii. Angajatorii cauta candidati dedicati, cu o gandire indreptata catre afaceri, si cu abilitati tehnice excelente. Pentru a deveni un inginer in comunicatii, ai nevoie de abilitati interpersonale si de comunicare excelente, o gandire analitica, capacitatea de a rezolva probleme, de organizare si administrare, abilitati de sustinere a unor prezentari, de a lucra eficient sub presiune, si de integrare intr-o echipa.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.