Inginer biomedical

Inginerii biomedicali sunt specialisti care ajuta la dezvoltarea tehnologiei avansate a sanatatii.

Inginerii biomedicali lucreaza cu o varietate larga de personal administrativ, medical si tehnic, precum si cu pacientii. Responsabilitatile postului includ planificarea, testarea si implementarea noilor proceduri medicale, precum chirurgia asistata pe calculator, si ingineria tesutului, planificarea, dezvoltarea, testarea si modificarea produselor, a echipamentului si a instrumentelor, mentinerea legaturilor cu personalul medical si stiintific, instruirea personalului pentru a utiliza în siguranta echipamentul, întretinerea echipamentului, redactarea rapoartelor si a documentatiei, realizarea unei cercetari adecvate.

Angajatorii tipici ai inginerilor biomedicali sunt spitalele, universitatile, organizatiile de cercetare, producatorii de instrumente medicale sau de diagnosticare, organizatiile de caritate.

Calificari si instruirea necesara. Pentru a deveni un inginer biomedical, trebuie sa detii o diploma într-un domeniu relevant, precum inginerie biomedicala, stiinta biomedicala, inginerie mecanica, inginerie electrica sau fizica. Calificarile postuniversitare pot fi benefice, în special pentru cei care au terminat altceva decât inginerie.

Experienta relevanta poate fi utila; unii angajatori ofera proiecte la sfârsitul anilor de studiu,  sponsorizari, stagiaturi, ce pot oferi o perspectiva folositoare asupra profesiei.

Aptitudinile cheie sunt cele analitice si de masurare atenta, o buna atentie la detalii, abilitatea de a transforma în mod creativ si tehnic design-ul în produs, abilitatea de a empatiza cu pacientii, de a comunica si a lucra eficient în echipa.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.