Inginer Automobile

Inginerii de automobile lucreaza ca parte dintr-o echipa responsabila de design-ul, realizarea, fabricarea si testarea vehiculelor.

Inginerii de automobile sunt implicati în design-ul, fabricarea, distributia, marketing-ul, vânzarea si întretinerea postvânzare a masinilor (incluzând masinile de curse), motocicletelor si a altor vehicule comerciale. Inginerii lucreaza la estetica si performanta tehnica a acestor vehicule si, din ce în ce mai des, se ocupa de partea de electronica si de software care apare odata cu vehiculele moderne.

Responsabilitatile jobului includ de obicei evaluarea cerintelor proiectului, caderea de acord si negocierea bugetelor de proiect, a perioadelor de timp si a detaliilor specifice, cu managerii si clientii, dezvoltarea si implementarea procedurilor de testare, construirea prototipurilor componentelor pentru a  le testa, organizeaza si efectueaza teste, spre exemplu pentru a verifica daca motoarele vor functiona în diferite conditii, cum ar fi la temperaturi ridicate. Inginerii interpreteaza si analizeaza datele si rezultatele, fac rost de componentele vehiculelor si aleg cele mai bune materiale, ofera consultanta tehnica si raspund întrebarilor ce vin din partea clientilor, folosesc programe informatice de modelare pentru a realiza designul, aduc îmbunatatiri vehiculelor în functie de feedback-ul clientilor, analizeaza si rezolva anumite probleme, cum ar fi în cazul unei functionari mecanice necorespunzatoare. Alte sarcini ale inginerilor includ mentinerea unei legaturi strânse cu furnizorii, redactarea rapoartelor si a documentatiei necesare, realizarea cercetarilor, supervizarea personalului junior.

Angajatorii tipici ai inginerilor de automobile pot fi, pe lânga producatorii de vehicule, producatorii de cauciucuri, companiile specializate de design al automobilelor, laboratoarele de cercetare/testare, echipele de întreceri automobilistice, companiile de benzina si ulei, furnizori.

Activitatea independenta prin consultanta si munca contractuala este posibila pentru cei care au mai multi ani de experienta în domeniu.

Posturile libere sunt mediatizate online, prin agentiile de recrutare sau pe site-urile de specialitate, precum si în ziare si în publicatiile relevante.

Calificarea si instruirea necesara

Exista posibilitatea de a profesa în acest domeniu atât pentru absolventii de facultate, cât si pentru cei care parasesc scoala. Absolventii vor avea nevoie de diplome în domenii precum inginerie mecanica sau electrica, productie sau inginerie de fabricare, fizica sau ingineria design-ului.

Profesarea în acest domeniu este posibila si printr-un stagiu de practica. Stagiile de practica îndeplinite ca tehnician de autovehicule sunt disponibile atât la nivel intermediar sau avansat, si te poti specializa în autovehicule usoare sau grele. Stagiile mai avansate si la rang mai înalt sunt disponibile la companiile mari de autovehicule.

Aptitudinile cheie pentru un inginer de automobile. Pentru a deveni un inginer de automobile, veti avea nevoie de abilitati de rezolvare a problemelor, cunostinte tehnice, atentie la detalii, creativitate, capacitati interpersonale si de comunicare, abilitatea de a lucra ca parte dintr-o echipa si de a sustine prezentari.

Lasă un răspuns

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.