Inginer Aeronautic

Inginerii aeronautici produc specificatiile pentru design, se ocupa de dezvoltarea, manufacturarea, întretinerea si modificarea aeronavelor militare si civile, a componentelor aeronautice si a sistemelor asociate.

Ce face un inginer aeronautic?

Inginerii aeronautici îsi folosesc cunostintele tehnice pentru a îmbunatati siguranta zborului si eficienta combustibilului, pentru a reduce costurile si a adresa impactul asupra mediului al calatoriei cu avionul. Deasemenea, acestia lucreaza cu aparatele de zbor care opereaza în spatiu, cum ar fi robotii si satelitii.

Inginerii aeronautici lucreaza de obicei în echipe multidisciplinare de ingineri, în care responsabilitatile includ evaluarea cerintelor de design, acordul asupra bugeturilor, a perioadelor si a specificatiilor cu clientii si managerii, realizarea unor cercetari atât teoretice cât si practice, producerea si implementarea schitelor si a testelor procedurale, evaluarea ?si îmbunatatirea performantei aeronavelor, a componentelor si a sistemelor, asamblarea aeronavelor si a componentelor, testarea, evaluarea, modificarea si re-testarea produselor, redactarea rapoartelor si a documentatiei, furnizarea de consiliere tehnica, analiza si interpretarea datelor.

Angajatorii tipici ai inginerilor aeronautici.

Inginerii pot lucra de la birou, pot lucra în ateliere aeronautice, în hangare de productie sau în laboratoare aeronautice. Poate fi necesara deplasarea de la o locatie la alta. Angajatorii tipici sunt companiile aerospatiale, operatorii aerieni, organizatii de cercetare si de dezvoltare, agentii de contract, consultante, Serviciul Civil, fortele armate, agentii guvernamentale cum ar Miniserul Apararii, universitati.

O educatie aeronautica este deosebit de respectata. Datorita reputatiei excelente, absolventii pot gasi oportunitati de angajare permanenta sau temporara în strainatate. Acestia pot realiza acest lucru prin participarea la cursuri de formare profesionala, participarea la conferinte si prin munca în cadrul parteneriatelor si a consortiilor internationale.

Mediul de lucru este multidisciplinar, asa ca o întelegere clara a modului în care ingineria aeronautica se leaga de alte discipline de inginerie, este esentiala. Data fiind frecventa parteneriatelor internationale, abilitatea de a vorbi diferite limbi si de a lucra într-o echipa sunt absolut esentiale.

Aptitudinile cheie ale inginerilor aeronautici cuprind capacitatea de rezolvare a problemelor, de analiza, o matematica buna, expertiza tehnica, gândire creativa si inovativa, atentie la detalii, constientizarea problemelor de siguranta, abilitati de comuncare, atât verbala, cât si scrisa, managementul timpului si al proiectelor, angajamentul de a tine pasul cu progresele tehnologice, abilitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.