Ilustrator

Ilustratorii sunt platiti sa produca desene pentru a fi folosite in publicitate, carti, reviste, ambalaje, felicitari si ziare.

Cei mai multi ilustratori sunt liber profesionisti, administrandu-si propriile studiouri sau lucrand de acasa. In mod normal, acestia sunt angajati, fie direct, fie printr-un agent, pentru a produce ilustratii pentru ziare, reviste, carti si cataloage.

Sarcinile pe care le indeplineste ilustratorul, in general, sunt urmatoarele: mentine legatura cu editorii, autorii sau designerii; negociaza contractele si programele; genereaza idei originale si realizeaza cercetari relevante in domeniu; produce ilustratiile finale; promoveaza si administreaza afacerea.

Angajatorii tipici ai ilustratorilor. Ilustratorii pot fi angajati de consultantele de design, agentiile de publicitate sau editurile.

Posturile libere apar in ziarele nationale si in publicatii de specialitate, precum si online, prin site-urile de recrutare a fortei de munca.

Calificari si instruire.

Exista cai de a profesa in domeniu atat pentru absolventii de facultate, cat si pentru cei care au abandonat studiile.

Desi nu exista cerinte formale academice pentru a profesa, calificarile in arta, design grafic si ilustratie sunt utile. Cursurile postuniversitare pot fi benefice dar, cu toate acestea, experienta relevanta si abilitatile artistice sunt considerate a fi mult mai importante de catre angajatori. Este esentiala pregatirea unui portofoliu al lucrarilor pentru a demonstra abilitatile candidatului.

Aptitudinile cheie pentru ilustratori. Ilustratorii independenti trebuie sa isi construiasca un numar de contacte si sa aiba un simt foarte bun al afacerilor. Abilitatile de comunicare sunt importante; veti avea nevoie sa discutati cele necesare cu clientii. Va fi necesar sa va incadrati intr-o anumita perioada si sa respectati termene limita. Inainte de toate, ilustratorii sunt persoane creative, cu excelente capacitati artistice.