Horticultor

Horticultorii sunt responsabili cu planificarea, crearea si administrarea unei varietati de gradini, zone de recreatie, si de agrement cum ar fi paduri, parcuri, gradini istorice, cimitire si gradini botanice / publice.

Ce face un horticultor?

Horticultorii fac orice de la a tunde gazonul pâna la a administra padurile. Responsabilitatile tipice includ planificarea gradinilor / a schemei de plantare, consiliere în ceea ce priveste schemele de plantare ale arbustilor, evaluarea de mediu, planuirea proiectelor de restaurare (vizitarea locurilor, activitati de cercetare etc.), supravegherea culturii de horticultura, întretinerea si controlul programelor de distrugere ale buruienilor / parazitilor, analiza productiei, gestionarea arhivelor financiare si administrative, redactarea publicatiilor tehnice, organizarea, sustinerea de prezentari si participarea la conferinte, activitatea de cercetare, negocierea contractelor cu furnizorii si cumparatorii, redactarea si modificarea planurilor de afaceri, supravegherea personalului.

Angajatorii tipici ai horticultorilor pot fi autoritatile locale, gradinile botanice, parcurile nationale.

Majoritatea celor care pasesc pe acest drum detin o calificare în horticultura. Diplome în agricultura, stiintele pamântului, stiinte de mediu pot fi benefice. O calificare postuniversitara relevanta nu este neaparat necesara, dar poate fi utila în anumite ocazii.

Aptitudinile esentiale sunt reprezentate de spiritul de initiativa, responsabilitate comerciala, rezolvarea problemelor, aptitudini practice de cultivare si capacitatea de a lucra cu flora si fauna.

Toti candidatii trebuie sa fie apti fizic si capabili de a lucra bine în conditii de stres si de a îndeplini termene limita stricte. Detinerea carnetului de sofer poate reprezenta o cerinta.