Horticultor comercial

Horticultorii comerciali sunt responsabili de supravegherea cresterii, recoltarii, ambalarii, vanzarii si distributiei culturii.

Horticultorii comerciali sunt implicati in procesul de cultivare, ambalare si vanzare a culturii, care variaza de la mancare si legume, la plante decorative. La nivelele mai inalte, exista manageri a caror gandire se concentreaza pe afaceri, care monitorizeaza toate aspectele procesului de productie, asigurandu-se ca recolta se dezvolta lin de la samanta, la piata.

Responsabilitatile tipice includ: supravegherea cultivarii si intretinerii plantelor si culturilor, administrarea programelor de control ale buruienilor/parazitilor/bolilor, se asigura ca procedurile se desfasoara in conformitate cu regulamentul si legislatia in vigoare privind cerintele de cultivare organica, organizeaza teste horticulturale, analizeaza recoltele, costurile operationale si profitul financiar. Deasemenea, horticultorii comerciali pastreaza documentele financiare si administrative, redacteaza si modifica planurile de afaceri, dezvolta noi produse, negociaza contracte cu furnizorii si cumparatorii, mentine legatura cu colegii, clientii, grupurile profesionale, autoritatile locale. Acestia trebuie sa se asigure ca termenele limita si standardele de calitate sunt respectate in bugetul alocat, organizeaza si sustine prezentari si demonstratii, conduce activitatea de marketing si vinde produsul, participa la conferinte.

Angajatorii tipici. Horticultorii comerciali sunt adesea angajati de companiile de alimente, de ferme sau de centrele de gradinarit.

Posturile disponibile sunt publicate online, in ziarele locale/nationale si in revistele de specialitate.

Calificari si instruire. Exista cai de acces intr-o cariera in domeniu atat pentru absolventii de facultate, cat si pentru cei care au parasit scoala. Diplome in horticultura, agricultura, stiintele pamantului, stiintele mediului sau stiintele culturii/plantelor, pot oferi un avantaj in procesul de angajare. Folositoare mai poate fi si o calificare postuniversitara relevanta.

Experienta dobandita in urma voluntariatului sau activitatii platite este esentiala. Aceasta poate fi obtinuta prin observarea la locul de munca, prin job-urile de sezon si contracte pe termen scurt.

Aptitudinile cheie pentru horticultorii comerciali. Pe langa cunostintele in domeniul horticulturii, angajatorii cauta oameni cu spirit de initiativa, cu spirit de echipa, care sa cunoasca cerintele pietei si cu aptitudini bune de comunicare, de organizare si de rezolvare a problemelor.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.