Hidrolog

Hidrologii cerceteaza, dezvolta si mentin in siguranta strategiile de management al apei naturale si al celei pentru locuinte.

Hidrologii isi folosesc cunostintele stiintifice si principiile matematice pentru a rezolva probleme legate de apa, precum cantitatea, calitatea si disponibilitatea acesteia. Deasemenea, hidrologii pot gasi noi surse de apa, pot prognoza secetele sau inundatiile si pot preveni irosirea apei.

Responsabilitatile tipice ale postului includ: utilizarea unor aplicatii computerizate specializate; inregistrarea si analiza sistemelor de date privind resursele de apa; determinarea celor mai eficiente metode de administrare a apei; prognozarea si monitorizarea ploilor si a volumului de apa; mentinerea legaturii cu clientii, consultantii, cercetatorii si alti profesionisti; prognozarea inundatiilor; realizarea planurilor de gestiune a apei si a secetei; cunoasterea noilor progrese stiintifice si tehnice; sustinerea de prezentari; supervizarea activitatii hidrometristilor si a personalului.

Angajatorii tipici ai hidrologilor sunt: structurile competente din domeniul mediului; guvernul; consiliile locale; autoritatile publice; companiile de utilitati (apa si canalizare); organizatiile de cercetare si dezvoltare; consultantele.

Oportunitatile pot fi mediatizate online, de catre serviciile de cariera sau prin agentiile specializate de recrutare, in ziarele nationale si in publicatiile stiintifice care apartin domeniului.

Calificari si instruire. Este necesar pentru toti candidatii sa obtina o diploma intr-un domeniu academic precum: geografie, inginerie, stiinte, matematica sau studii de mediu. O calificare postuniversitara este, de asemenea, benefica, in special pentru posturile de cercetare.

Aptitudini cheie pentru hidrologi: spirit de echipa, cunostinte matematice, abilitati organizatorice si de rezolvare a problemelor, capacitatea de a gestiona diferite proiecte, precum si cunostinte in domeniul informaticii.