Genetician clinica moleculara

Geneticienii de clinica moleculara sunt responsabili cu detectarea, analiza si interpretarea anomaliilor genetice legate de anumite boli prin depistare la nivel molecular si biochimic.

Geneticienii de clinica moleculara analizeaza mostrele ADN ale pacientilor printr-o varietate de tehnici precum analiza fragmentelor, secventierea ADN si detectarea mutatiilor. In mare parte, activitatea lor se desfasoara in laboratoare.

Alte responsabilitati includ folosirea unei varietati de teste si proceduri de diagnosticare pentru a determina genotipurile si/sau pentru a identifica bolile genetice. Acesta supervizeaza si instruieste personalul junior de laborator si functionarii medicali tehnici, inregistreaza si analizeaza datele legate de controlul calitatii, se mentine la curent cu progresele in domeniu, participa la conferinte si la sesiuni relevante de instruire. Geneticianul relationeaza cu colegii si cu alti profesionisti in domeniul sanatatii, realizeaza cercetari, analizeaza si interpreteaza rezultatele testelor ADN, redacteaza rapoarte care subliniaza rezultatele testelor in folosul medicilor generalisti, al pediatrilor si consultantilor.

Angajatorii tipici ai geneticienilor de clinica moleculara sunt agentiile nationale de sanatate, agentiile guvernamentale, universitatile, companiile farmaceutice, biotehnologice, furnizorii de mancare, energie, apa, companiile de horticultura si de mediu.

Competitia este stransa pentru numarul limitat de posturi vacante ce apar in fiecare an. Acestea sunt mediatizate online, in ziarele nationale, spitalele locale sau in revistele stiintifice.

Calificari si instruire. Veti avea nevoie de o diploma in medicina sau stiinte biologice precum biochimie, genetica, biologie moleculara, biotehnologie, fiziologie, medicina sau stiinte biomedicale. Este estential sa fi studiat genetica pe timpul facultatii, iar o calificare postuniversitara poate fi benefica.

Activitatea de cercetare, experienta dobandita in laboratoarele din spitale, si cea dobandita folosind tehnici stiintifice si analitice relevante pot fi in special utile.

Aptitudinile cheie pentru geneticieni sunt: capacitatea de a rezolva probleme, de a comunica eficient, abilitatea de a lucra intr-o echipa, de a cerceta. Deasemenea, acesra trebuie sa detine cunostinte in domeniul IT si sa aiba o minte analitica si dornica de a cunoaste cat mai multe.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.