Functionar conservare energie

Functionarii de conservare a energiei genereaza imbunatatiri in eficienta energiei, in cladirile din sectorul public, privat si comercial, printr-o varietate de metode inclusiv prin solutii practice, prin educatie si prin promovarea surselor de energie regenerabile.

Cei mai multi functionari sunt angajati de trusturile de sanatate, de utilitati, organizatii de caritate, agentiile/parteneriatele de energie si in departamentele autoritatilor locale de sanatate a mediului.

Responsabilitatile cheie ale postului sunt: vizitarea afacerilor locale, a proprietarilor de case si a celor care inchiriaza; promovarea schemelor de conservare a energiei; mentinerea legaturii cu contractorii, organizatiile locale, consiliul privind serviciile si grupurile voluntare/comunitare; dezvoltarea, implementarea si monitorizarea politicilor si strategiilor de reducere a consumului de energie; producerea specificatiilor, bugetelor, studiilor de fezabilitate, a caietelor de sarcini si a programelor de lucru; analiza datelor si colationarea informatiei; mentinerea exacta a documentelor; redactarea planurilor si a rapoartelor; participarea la intalnirile si evenimentele regionale; pregatirea si distribuirea materialelor de publicitate; mentinerea la curent cu schimbarile din legislatie si cu diversele initiative care apar, inclusiv directivele performantei energiei la nivelul UE; promovarea metodelor de conservare a energiei prin evenimente (prezentari, ateliere si proiecte de conservare).

Conservarea energiei este o profesie mica, cu un numar limitat de oportunitati. In consecinta, posturile libere atrag o competitie stransa. Acestea sunt mediatizate online, in ziare si in publicatiile de specialitate.

Calificari si instruire.

Pentru a deveni un functionar de conservare a energiei, de obicei este necesar sa detii o diploma intr-un subiect ca ingineria energetica, sanatatea mediului, stiintele mediului sau inginerie. Carnetul de conducere, pregatirea in domeniul sanatatii si sigurantei, calificarea postuniversitara, experienta de initiere si de gestionare a proiectelor, precum si supravegherea altora, se pot dovedi utile.

Aptitudinile cheie ale functionarilor de conservare a energiei. Candidatii trebuie sa detina incredere, spirit de initiativa, cunostinte excelente in domeniul IT si abilitati de organizare. Comunicarea eficienta este, de asemenea, importanta: functionarii de conservare a energiei vor fi nevoiti sa explice informatii tehnice oamenilor care nu detin astfel de cunostinte. De asemenea, candidatii trebuie sa dea dovada de un interes sincer si de intelegere a pietei de energie, inclusiv sursele de energie regenerabila si legislatie.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.