Formator in domeniul tehnologiei informatiei

Formatorii in domeniul IT si al software-lor predau unei varietati de clienti, de la oameni de afaceri, la someri, despre aplicatiile si programele de calculator.

Responsabilitatile postului variaza in functie de angajator si modul in care acesta se foloseste de informatica. Cu toate acestea, in general, formatorii indeplinesc urmatoarele sarcini: evalueaza nevoile de instruire la nivel individual sau de grup; planuiesc si pregatesc lectiile; predau personalului de IT modul de utilizare a limbajului de calculator si a aplicatiilor de specialitate; instruiesc personalul despre cum sa foloseasca programe de baza cum ar fi Microsoft Office si alte programe; organizeaza si promoveaza cursurile; creaza si ofera programe ale activitatilor desfasurate; pregatesc materialele de predare; verifica si evalueaza activitatea studentilor si le ofera un feedback; petrec timpul cu studentii individual sau in grupuri; mentin legatura cu alte organizatii si alti angajatori; folosesc noile tehnologii, precum invatarea prin internet sau teleconferintele; se tin la curent cu noile informatii din domeniu.

Ca parte a job-ului poate fi necesara deplasarea, in special cand sunteti angajat de catre o organizatie internationala.

Angajatorii tipici se pot regasi in organizatiile din sectorul privat, public sau in cele de voluntariat, in universitati sau institutii care ofera o aprofundare a studiilor pentru adulti, banci si firme de consultanta sau furnizorii specializati de instruire IT.

Activitatea independenta este o optiune pentru cei care detin suficienta experienta. Oportunitatile sunt mediatizate online, de serviciile de cariera si agentiile de recrutare, precum si in ziare si in publicatiile din domeniu.

Calificari si instruire. Exista cai de a profesa atat pentru absolventi, cat si pentru cei care au parasit studiile.

Este acceptata o diploma in orice domeniu; cu toate acestea, unii angajatori prefera absolventi ce detin calificari in subiecte relevante precum informatica, stiinta calculatoarelor, inginerie de software, studii de afaceri sau management.

In mod normal este necesara si experienta, dar personalitatea si abilitatile pot fi considerate ca fiind la fel de importante. Calificarile pedagogice reprezinta, de asemenea, un avantaj.

Aptitudinile cheie cerute sunt: o excelenta comunicare scrisa si orala, capacitati administrative, simt de organizare si eficienta, abilitati tehnice si analitice, abordarea rabdatoare si prietenoasa a procesului de predare, aptitudini de management si leadership, abilitatea de a a-i motiva pe ceilalti.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.